ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ….

Το σχολείο μας στις 11/12/2018 επισκέφτηκε το εκθεσιακό κέντρο στο Μαρούσι στην Έκθεση Δεινοσαύρων.

Το εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi μεταμορφώθηκε σε γη μιας άλλης εποχής και ξετρελαίνει όσους επιλέξουν να ζήσουν την αξέχαστη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία.

Τα πρώτα σχόλια των μαθητών μας είναι διθυραμβικά. Δηλώνουν εντυπωσιασμένοι που ταξίδεψαν με τους εξερευνητές του νέου μεγάλου (3,500τ.μ.) θεματικού πάρκου. Μέσα στο Μουσείο ανακάλυψαν μ’  έναν διαφορετικό τρόπο τη «νέα γνώση», αλλά η βιωματική εμπειρία τους ξεκίνησε στον πραγματικό κόσμο των

δεινοσαύρων. Το χαμόγελο και η διασκέδαση συνδυάστηκε στη συνέχεια με την ένταση της αδρεναλίνης. Οι μαθητές προχώρησαν προσεκτικά… περνώντας κάτω

από βράχους και ανάμεσα από λίμνες και μεγάλα δέντρα, ενώ πάντα ήταν έτοιμοι να αποφύγουν τα «χτυπήματα» από τις δυνατές ουρές των προϊστορικών ζώων.

Όλα τα εκθέματα ήταν ρομποτικά, με κινήσεις, χρώματα, υφές και ήχους, που σε συνδυασμό με τη διακόσμηση του χώρου, δημιούργησαν στους μαθητές την αίσθηση ότι βρίσκονταν στον πραγματικό κόσμο που ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά προϊστορικά ζώα.

Ο πιο εντυπωσιακός δεινόσαυρος που παρουσιάστηκε στην έκθεση, ήταν ο γνωστός σε όλους κολοσσιαίων διαστάσεων, προϊστορικός, θηρευτής Τυραννόσαυρος Ρεξ, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος να μαγνητίζει την ανθρώπινη προσοχή, κάνοντάς μας όλους ευγνώμονες που δεν ζήσαμε μαζί του στην πρωτόγονη εποχή! Παραμένει «γαλαζοαίματος» στην επικράτεια των δεινοσαύρων, ένα από τα δεινότερα σαρκοφάγα που είχαν την τιμή να τρομοκρατήσουν ποτέ τη Γη μας.

Ήταν μια καταπληκτική κατά γενική ομολογία εκδρομή που θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη.