Το άθλημα της τοξοβολίας στο σχολείο μας

 

Το άθλημα της τοξοβολίας γνώρισαν οι μαθητές του 4ου Δ.Σ.Άργους σήμερα 22/02/2018, ημέρα Πέμπτη, από επαγγελματίες πρωταθλητές τοξοβολίας μέλη της εθνικής ομάδας.

Η Τοξοβολία είναι η δεξιότητα / πρακτική της χρήσης ενός τόξου για την εκτόξευση βελών. Ιστορικά η τοξοβολία εμφανίζεται στην ύστερη Παλαιολιθική εποχή. Η Τοξοβολία είναι παράλληλα ένα ολυμπιακό άθλημα.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα τόξα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνουν μέρος μόνο οι αθλητές που αγωνίζονται με ολυμπιακό τόξο. Ο κάθε αθλητής εντάσσεται σε μια κατηγορία ανάλογα με την ηλικία του. Η απόσταση στην οποία διαγωνίζονται οι αθλητές αλλάζει ανάλογα με το είδος του αγώνα και την κατηγορία στην οποία εντάσσεται ο

κάθε αθλητής. Για παράδειγμα, στους ολυμπιακούς αγώνες η επίσημη απόσταση είναι τα εβδομήντα μέτρα. Ο στόχος στον οποίο καρφώνεται το βέλος αποτελείται από δέκα κύκλους, πέντε διαφορετικών χρωμάτων (κίτρινο, κόκκινο, μπλε, μαύρο, άσπρο) από μέσα προς τα έξω. Κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει κι έναν αριθμό βαθμών.

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν απ’ το εν λόγω άθλημα, το οποίο μέχρι και τη σημερινή ημέρα τους ήταν σχεδόν άγνωστο. Οι πρωταθλητές μάς υποσχέθηκαν ότι θα ξαναεπισκεφτούν το σχολείο μας να βοηθήσουν τα παιδιά που αποφασίσουν ν’ ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα.

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας ευχαριστεί τους πρωταθλητές μας που αφιέρωσαν τον χρόνο τους ώστε να γνωρίσουμε όλοι από κοντά το εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό ολυμπιακό άθλημα.