Ρίγη συγκίνησης στην ετήσια εκδήλωση του Σχολείου μας…

Ευχαριστώ τους συναδέλφους και τα 130 παιδιά του σχολείου μας για την εκπληκτική δουλειά τους. Οφείλω να ομολογήσω πως υπερέβαλαν εαυτούς, παρουσιάζοντας μία εκπληκτική παράσταση με θέμα, το αθάνατο 1821. Ήταν ένας “μεστός” αποχαιρετισμός, ένα απαράμιλλης αξίας δώρο για την αφυπηρέτησή μου, η οποία συντελείται μετά από την 37χρονη εκπαιδευτική σταδιοδρομία μου!
Ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και κατ’ επέκταση όλους τους γονείς των παιδιών μας, για τη συνεχή και αμέριστη αρωγή, συμπαράσταση και εμπιστοσύνη τους στο έργο που επιτελούμε.
Ιδιαιτέρως αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στον/στην συνάδελφο Ιωάννη Καραγεωργίου και Θεοδότα Τσαγγοπούλου, που είναι πάντα δίπλα μου, όταν τους χρειάζομαι.
Τέλος, ευχαριστώ θερμά τον Δήμο Άργους Ορεστικού που έμπρακτα στηρίζει και υποστηρίζει το έργο και τις δράσεις μας.
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

4oArgousTheatro 0076

 

 

Την Κυριακή 29 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Άργους Ορεστικού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας, του 4ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσίασαν ένα ιστορικό μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα στο λαμπρό και ένδοξο 1821, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κήρυξη της εθνικής ανεξαρτησίας μας, επέτειο που αξιωθήκαμε να γιορτάσουμε φέτος με λαμπρότητα καθώς οι συνθήκες μάς το επέτρεψαν.
.jpeg
Η επιλογή της ημερομηνίας (29η Μαΐου) για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, είχε “βαρύ” ιστορικό συμβολισμό, είχε όμως και δυνατό συναισθηματικό συμβολισμό μιας και η εν λόγω εκδήλωση ήταν η τελευταία για τον Διευθυντή του Σχολείου μας, ο οποίος από τον προσεχή Σεπτέμβρη και μετά από 37 χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση, αφυπηρετεί, συνταξιοδοτείται και αποχωρεί… Μαζί του συνταξιοδοτείται και η ακούραστη επί σειρά ετών γυμνάστρια του Σχολείου μας, κ. Χρυσαυγή Μιχαλά.
Φορτισμένη πανταχόθεν η εκδήλωσή μας, έφερε δάκρυα και ρίγη συγκίνησης, πόνου μα και υπερηφάνειας μιας και τα παιδιά μας, αυτά του 4ου τα θαύματα, κατόρθωσαν να συναρπάσουν και να αφιερώσουν, στην Πατρίδα και στον Διευθυντή τους, με τη δέουσα και αρμόζουσα ευθύνη και σοβαρότητα!
4oArgousTheatro 0137

.jpg

.jpeg

Τίμησαν την εκδήλωσή μας με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος συνοδευόμενος από τον εφημέριο της ενορίας μας, πατέρα Λεωνίδα Μπάρδο,  ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παύλο Αντωνιάδη και τις Συμβούλους Μουτζίκη Στυλιανή και Μπάκα Χριστίνα, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και εξαίρετος συνάδελφος, Αναστάσιος Ξανθόπουλος, χαιρέτισε την εκδήλωση αναφερόμενος με κολακευτικά λόγια στις εκδηλώσεις του Σχολείου μας. Αποχαιρέτησε δε, με θερμά από καρδιάς λόγια τον Διευθυντή του Σχολείου, με αφορμή την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Παρούσα για μία ακόμη φορά, αν και συνταξιούχος, η πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, αξιαγάπητη συνάδελφος, Έλενα Ζυγούρη.

Επίσης, με  την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας, ο συνάδελφος φιλόλογος και συγγραφέας, Διονύσιος Λεϊμονής και φίλοι/φίλες-συνάδελφοι, άλλων σχολικών μονάδων.
4oArgousΒ 0928
Αγαπητοί γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, σας εύχομαστε ένα καλό, ήσυχο και γεμάτο υγεία καλοκαίρι. 
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη…
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση