Λειτουργία Σχολικών Μονάδων: Τα έξι βήματα για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για COVID-19.

Λόγω της σημερινής εορτής της μητέρας, οι πατεράδες επιβάλλεται να διεκπεραιώσουν την όλη διαδικασία. Για τις μητέρες είναι μέρα ξεκούρασης και ανακούφισης!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Αγαπητοί γονείς,
από αύριο Δευτέρα 10-5-2021, ξεκινάει και πάλι η διά ζώσης διδασκαλία.
Η λειτουργία του σχολείου θα είναι όπως ακριβώς και πριν τη διακοπή των μαθημάτων (σταδιακή αποχώρηση μαθητών, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών, σχολαστική καθαριότητα και συνεχής αερισμός αιθουσών).
Προστίθεται όμως ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για COVID-19 και είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό του σχολείου.
Τα έξι βήματα που απαιτούνται για τη διενέργεια του ελέγχου και γενικότερα όλης της διαδικασίας:
1. Με το ΑΜΚΑ του κάθε παιδιού μπορείτε να προμηθευτείτε το self test από οποιοδήποτε φαρμακείο.
2. Το self test το κάνετε σήμερα Κυριακή. Σύμφωνα με τις οδηγίες μπορείτε και την Δευτέρα, επειδή όμως απαιτείται κάποιος χρόνος για να γίνει, καλό είναι να το αποφύγετε τελευταία στιγμή.
3. Κάνετε το τεστ ακολουθώντας τις οδηγίες που μπορείτε να δείτε αναλυτικά και στο παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/uqy9EtE1uuE
4. Δηλώνετε το αποτέλεσμα του τεστ στη σελίδα: https://self-testing.gov.gr/
Θα σας ζητηθούν οι κωδικοί taxisnet καθώς και τα προσωπικά σας στοιχεία. Από το μενού επιλέγετε “Σχολική κάρτα για COVID-19”.
Συμπληρώνετε τα στοιχεία που σας ζητάει, δηλώνετε το αποτέλεσμα του τεστ και πατάτε εκτύπωση. Αν δεν έχετε εκτυπωτή, αποθηκεύετε το έντυπο σε μορφή pdf και κάνετε μια χειρόγραφη δήλωση με τα στοιχεία που αναγράφονται στην κάρτα όπως τα βλέπετε, γράφοντας οπωσδήποτε τον μοναδικό κωδικό δήλωσης που εμφανίζεται πάνω αριστερά.
5. Το παιδί έρχεται στο σχολείο τη Δευτέρα με την εκτυπωμένη ή τη χειρόγραφη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται ο κωδικός.
6. Για την ώρα, η διαδικασία του τεστ θα γίνεται κάθε Κυριακή και Τετάρτη, οπότε ο μαθητής/η μαθήτρια θα έρχεται σχολείο με τη νέα δήλωση, που δηλώνει το αρνητικό αποτέλεσμα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση