Η τρίτη τάξη μαζί με την Άνοιξη, υποδέχτηκε και την “παραμυθού”, Αναστασία Λιάπη…

«Ένα παραμύθι στις ειδήσεις των 9», διαδικτυακή επίσκεψη της κ. Αναστασίας Λιάπη στη Γ΄ τάξη  του 4ου Δημοτικού σχολείου Άργους Ορεστικού

Σήμερα, 3 Μαρτίου,  η Γ΄ τάξη του σχολείου μας υποδέχτηκε την άνοιξη με την επίσκεψη της  Αναστασίας Λιάπη που μάγεψε τους μαθητές με την αφήγηση του παραμυθιού του Γ. Πολίτη: «Ένα παραμύθι στις ειδήσεις των 9». Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης με τίτλο: «Οι ειδήσεις στο πέρασμα του χρόνου-Από την αρχαιότητα ως σήμερα»  .

                Τα παιδιά έδωσαν τη δική τους εκδοχή για το τέλος του παραμυθιού και το αποτύπωσαν με τις ζωγραφιές τους. Έκαναν  ανατροπές στην ιστορία και μυήθηκαν στα μυστικά της τέχνης των παραμυθιών.  Ακολούθησε συζήτηση σχετική με τον τρόπο που ταξιδεύουν οι ειδήσεις στο πέρασμα των χρόνων και στο βιωματικό εργαστήρι της τάξης προβάλανε την είδηση της επίσκεψης ως μικροί δημοσιογράφοι. Τέλος, οι μαθητές έθεσαν ερωτήματα που απευθύνονταν τόσο  στην κ. Λιάπη όσο και στον κ. Πολίτη, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε   να συμμετάσχει,  αλλά  υποσχέθηκε πως θα  στείλει τις απαντήσεις του ηχογραφημένες.

Ενθουσιασμός, ανυπομονησία, χαρά, έκπληξη, φαντασία, συνεργασία, δημιουργικότητα κυριάρχησαν σήμερα στην τάξη μας αποδεικνύοντας πως, όταν το μάθημα βγαίνει από τα στενά του πλαίσια, ξεκινά το παραμύθι!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση