Εκπαιδευτική επίσκεψη των τάξεων Ε΄ και Στ΄ στο Κάστρο Χλεμούτσι (Κυλλήνη).
Κατασκευή του κάστρου Χλεμουτσίου και συντήρηση του.
Η ιστορία της κατασκευής του Κάστρου σώζεται στο Χρονικό του Μορέως. Ο Γοδεφρείδος Β φορολόγησε το λατινικό κλήρο, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στον πάπα Ονώριο Γ και αυτός ανταποκρινόμενος τον αφόρισε.
Ο Γοδεφρείδος εξήγησε στον πάπα ότι χρησιμοποίησε τους φόρους για την κατασκευή του κάστρου, χάρις στο οποίο προστατευόταν η ύπαρξη του πριγκιπάτου και των λατίνων, αλλιώς αν οι Ρωμαίοι έπαιρναν το Μοριά, δε θα σκότωναν μόνο τους στρατιώτες σαν και αυτόν, αλλά και τους Λατίνους κληρικούς. Ο πάπας τελικά συμφώνησε να άρει τον αφορισμό.
Αποτελείται από το κυρίως κάστρο που είναι ένα εξαγωνικό κτίσμα που περιλαμβάνει μια εσωτερική αυλή και από τον γύρω χώρο που προστατεύεται από τοίχος, που έχει κατά διαστήματα πύργους.
Μετά το θάνατο του ΓουλιέλμουΒιλλεαρδουίνου, ξεσπούν έντονες διαμάχες για την διαδοχή στην ηγεμονία και σταδιακά το πριγκιπάτο οδηγείται στην παρακμή.
Το Χλεμούτσι το διεκδικούν διάφοροι ευγενείς. Οι Καταλανοί κατέλαβαν το κάστρο το 1315, αλλά ανακαταλαμβάνεται από τους Φράγκους και παραμένει στην κατοχή τους μέχρι τις αρχές του 15ου αιώνα, όταν πέρασε στα χέρια του Κάρολου Α΄ Τόκκου, Παλατινού κόμη Κεφαλληνίας – Ζακύνθου και Δεσπότη της Ηπείρου. Τέλος, το 1826 το βομβάρδισε ο Ιμπραήμ, έπαθε κάποιες καταστροφές και σήμερα, είναι σε εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής.
Οι μαθητές του Ε2