Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

Εγγραφές μαθητών Α’ τάξης σχολικού έτους 2023 – 2024

1ο και 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι για τη σχολική χρονιά 2023-24 οι εγγραφές μαθητών/-τριών στην Πρώτη (Α ́)τάξη και για τα δυο σχολεία του σχολικού συγκροτήματος 1ο & 4ο Δ.Σ. Αλμυρού θα γίνονται στα γραφεία των Δ/ντριών των σχολείων από: 1η έως 27η Μαρτίου 2023 (λόγω παράτασης.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν :
1.Όσοι γεννήθηκαν από 01-01-2017 μέχρι 31-12-2017
2.Ο τόπος κατοικίας τους πρέπει να βρίσκεται μέσα στα όρια των δύο σχολείων
Περιοχές ορίων: Αϊδίνι – εργατικές κατοικίες Αγίου Σεραφείμ -καθώς και η περιοχή που περικλείεται περιμετρικά απο τις οδούς: Αβέρωφ – Αχιλλέως – Αθηνάς – Γ. Μπαλταντζή – Φιλελλήνων – Στ. Κομητά – Παναγοπούλου – Αχιλλέως – Μυρμιδόνων – Βαλαμουτοπούλου – Μακεδονίας – Κροκείων – Βόλου – Λυκούργου – Σαλαμίνος -Αγίου Σεραφείφ – Αβέρωφ

Διαδραστικός χάρτης ορίων σχολικών μονάδων Μαγνησίας

Δικαιολογητικά εγγραφής
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 α του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής:
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.
(Θα αναζητηθεί από τη Διευθύντρια του σχολείου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος myschool του Υ.ΠAI.Θ.)
Για τους αλλοδαπούς μαθητές/τριες χρειάζεται ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.
β. Επίδειξη Βιβλιαρίου Υγείας(Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια που είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
γ. Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). συμπληρωμένο από τον γιατρό (το έντυπο παραλαμβάνεται από τη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου ή μπορείτε να το κατεβάσετε από τα έντυπα εγγραφής παρακάτω).
δ. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας π.χ. λογαριασμός Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. ή Συμβόλαιο ενοικίου).
ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό Σχολείο (παραλαμβάνεται από το Νηπιαγωγείο) και το Πιστοποιητικού Φοίτησης Νηπιαγωγείου (στο τέλος του διδακτικού έτους αποστέλλεται αυτεπάγγελτα)
Όσοι γονείς επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους και στο ολοήμερο τμήμα των σχολείων καθώς και στην προαιρετική πρωινή ζώνη ολοήμερου θα πρέπει να υποβάλλουν ταυτόχρονα με την εγγραφή και σχετική αίτηση που θα τους δοθεί.
Η υποβολή των αιτήσεων εγγραφής είναι κοινή και για τις δύο σχολικές μονάδες και θα γίνεται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες από 8:30π.μ. έως 9:30π.μ. στα γραφεία Διεύθυνσης των 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου.
Σημείωση:
1. Στο τέλος των εγγραφών, επιτροπή διδασκόντων και από τα δύο σχολεία θα μοιράσει τους μαθητές ισοδύναμα και ισομερώς στο 1ο και 4ο Δ Δημ. Σχ. Αλμυρού αντίστοιχα.
2. Μόνο οι μαθητές που έχουν αδέρφια σε καθένα από τα δύο σχολεία θα εγγράφονται απευθείας σε αυτό. Η επιλογή των υπολοίπων μαθητών /τριών θα γίνει σύμφωνα με τη σημείωση (1).
ΑΔΥΜ

ΑΙΤΗΣΗ-ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-1-1

ΑΙΤΗΣΗ-ΓΙΑ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Παρακαλώ εκτυπώστε τις αιτήσεις που χρειάζεστε και αφού τις συμπληρώσετε τις υποβάλλετε μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά στο σχολείο κατά την εγγραφή του παιδιού σας.
Η Διευθύντρια του 4ου Δ.Σ. Αλμυρού
ΜΑΝΗ ΑΣΗΜΩ