Τμήμα : ΣΤ1,  Υπεύθυνη δράσης: Σοφία Καριπίδου

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες διεκδικούν όλο και εντονότερα μια ισότιμη θέση στη σύγχρονη κοινωνία. Είναι όμως η κοινωνία έτοιμη να τα υποδεχτεί και να τους δώσει ότι αξίζουν και χρειάζονται;

Με γνώμονα αυτόν τον προβληματισμό και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η ειδική παιδαγωγός του σχολείου σχεδίασε και υλοποίησε σε συνεργασία με Τούρκους εταίρους ένα etwinning πρόγραμμα που έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία θετικών στάσεων και την αποδοχή της αναπηρίας και της διαφορετικότητας. Εστιάζει στην ανάδειξη τρόπων ενσωμάτωσης και συμπερίληψης ατόμων με αναπηρία στο σύγχρονο σχολείο και μετέπειτα στη σύγχρονη κοινωνία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Με τους Τούρκους εταίρους μας ανταλλάξαμε ιδέες και εμπειρίες που σχετίζονται με το θέμα. Οι μαθητές εξασκήθηκαν στις νέες τεχνολογίες, στην αγγλική γλώσσα και δημιούργησαν πρωτότυπα έργα τέχνης.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε με χρονική σειρά την πορεία του προγράμματος και θα βρείτε το υλικό που δημιούργησαν οι μαθητές των δύο σχολείων που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα.

Padlet το έργο βήμα βήμα:          

Μετάβαση στο padlet.com

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε δράσεις που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία.

Padlet Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία:

Μετάβαση στο padlet.com