Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων. Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού, ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε μαθητές/τριες.

Αγαπητοί γονείς, Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707/2021. ΦΕΚ 1825/Β/5-5-2021 οι μαθητές του Δημοτικού για να προσέλθουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021,στο σχολείο θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη «Σχολική κάρτα για COVID-19» ή δήλωση που να βεβαιώνει ότι έκαναν το self-test. Το self-test θα διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Τα self-test θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα:  κάθε Κυριακή και Τετάρτη βράδυ και να προσκομίζονται στο σχολείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη αντίστοιχα κατά την είσοδό τους στο σχολείο.  Το πρώτο test διατίθεται ήδη στα φαρμακεία. Η προμήθεια του self-test γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.)

Αναλυτικές οδηγίες.

  • Οι μαθητές κάνουν το self-test με τη βοήθεια των γονέων τους.
  • Οι γονείς εισέρχονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
  • Θα επιλέξουν Σχολική κάρτα για COVID-19
  • Συνδέονται (με τους κωδικούς του taxinet)
  • Δηλώνουν τα στοιχεία του παιδιού και το αποτέλεσμα του self-test και εκτυπώνουν την Σχολική κάρτα.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19, αυτές, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς. Για να την εκτυπώσετε πατήστε εδώ ή ζητήσετε το έντυπο από το σχολείο.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος self-test;

Εφόσον το τεστ βγει θετικό, οι γονείς θα πρέπει να εκδώσουν σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος και να προβούν σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών, είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμούν με δικά τους έξοδα. Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα και οι μαθητές, επιστρέφουν στη σχολική μονάδα, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Μη επίδειξη σχολικής κάρτας από τους μαθητές/τριες

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή και παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς / κηδεμόνες τον/την παραλάβουν.

Δείτε το σχετικό βίντεο οδηγιών

Δημοσιεύθηκε στην Aνακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση