“ Πολυτεχνείο …51 χρόνια μετά»

H   17η Νοεμβρίου 1973 αποτελεί   μια ημέρα μνήμης και τιμής για όλους όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η θυσία τους μας υπενθυμίζει τη σημασία της αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης και αυταρχισμού.

Το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» παραμένει ζωντανό  και επίκαιρο, εμπνέοντας τις νέες γενιές να συνεχίσουν να παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Με βάση αυτά τα δεδομένα  η γιορτή που  παρουσίασαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ τάξης  για την πεντηκοστή  πρώτη επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

Με   όμορφα θεατρικά   δρώμενα που προετοίμασε η εκπαιδευτικός της τάξης   κ. Βασιλοπούλου Σπυριδούλα,  καλά δουλεμένα τραγούδια  που επεξεργάστηκε  η μουσικός του σχολείου μας κ. Σπυροπούλου Ζουμπουλιά  αλλά και όμορφα πανό που επιμελήθηκε η καθηγήτρια εικαστικών του σχολείου μας κ. Φιλιπποπούλου Εμμέλεια Θεοδώρα, κράτησαν αμείωτη την προσοχή των συμμαθητών τους, των δασκάλων και φυσικά, των γονέων που παραβρέθηκαν περνώντας τα μηνύματα για τα οποία αγωνίστηκαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες το 1973 και πως τα μηνύματα αυτά είναι διαχρονικά και όλοι μας οφείλουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε  για αυτά συνεχώς.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς  για την εξαιρετική δουλειά τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς