ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

 

Αγαπητοί γονείς,

Για την εύρυθμη και κυρίως την ασφαλή λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος για τη  σχολική χρονιά 2021-22 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους κανόνες που θα πρέπει να εφαρμόζονται και οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Παιδείας.

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική καθημερινά. Σε περίπτωση ελλιπούς φοίτησης ο μαθητής/τρια διαγράφεται από το τμήμα Ολοήμερου Προγράμματος στο οποίο φοιτά.

 

  • Κατά την ώρα σίτισης 13:20 – 14:00 είναι ευκαιρία οι μαθητές να αποκτούν καλές συνήθειες και να μοιράζονται στιγμές σχολικής ζωής με τους συμμαθητές τους. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε:

 

Ποτέ μην ξεχνάτε να βάζετε στα παιδιά σας κάτι να τρώνε, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν θα λειτουργεί το κυλικείο.

Oι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν καθημερινά μαζί τους τσαντάκι με το φαγητό τους (θερμομπώλ) και μία πετσέτα που θα χρησιμοποιήσουν στο θρανίο που θα καθήσουν. Φροντίστε να έχουν οι μαθητές/τριες μαζί τους τουλάχιστον (2) μάσκες και ό,τι άλλο εσείς κρίνετε απαραίτητο σε αντισηπτικά υγρά ή μαντιλάκια.

  • Οι θέσεις στις οποίες θα κάθονται οι μαθητές/τριες που θα παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες καθημερινά, λόγω των νέων οδηγιών του Υπουργείου.
  • Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα καθημερινά εντάσσεται το γνωστικό αντικείμενο της Μελέτης – Προετοιμασίας, όπου όλοι οι μαθητές/τριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών προετοιμάζουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.
  • Η ώρα αποχώρησης ανάλογα με αυτό που έχετε δηλώσει στις αιτήσεις σας είναι είτε 15:00 είτε 16:00 και παρακαλείσθε να την τηρείτε . Δεν προβλέπεται αποχώρηση ενδιάμεσα. Σας παρακαλούμε να παραλαμβάνετε τα παιδιά σας στην ώρα σας προκειμένου να μην δημιουργούνται εντάσεις και ανησυχία στους μικρούς μαθητές/τριες. Κατά την αποχώρηση οι συνοδοί τους δεν επιτρέπεται να συνωστίζονται στην εξωτερική πόρτα του σχολείου. Αντίθετα, θα πρέπει να τηρούν την απόσταση ασφαλείας (1,5 μέτρο), με σωστή χρήση μάσκας και να μην παρατείνουν την παραμονή στις εισόδους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *