Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Διάβημα του ΥΠΕΞ σε Αλβανία για τα επεισόδια εις βάρος της μειονότητας στη Δερβιτσάνη

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Διάβημα του ΥΠΕΞ σε Αλβανία για τα επεισόδια εις βάρος της μειονότητας στη Δερβιτσάνη

«Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών»

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας προέβη ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κ. Ροκανάς, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χωριό Δερβιτσάνη εις βάρος μελών της ελληνικής μειονότητας που ακολούθησαν τη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας – Αλβανίας.

Ο πρέσβης της Ελλάδας ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την τιμωρία των υπαιτίων της επίθεσης αλλά και για την προστασία της ελληνικής μειονότητας ενόψει και των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως τέτοιες επιθέσεις στοχοποιούν τη «φιλήσυχη Ελληνική Εθνική Μειονότητα» αλλά και προβάλλουν «ως τροχοπέδη στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Παναγιωτόπουλος: Κλίμα εκφοβισμού από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους

Ερώτηση για τα επεισόδια κατέθεσε προς τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για προκλήσεις και κλίμα εκφοβισμού «που καλλιεργείται από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας σε βάρος της ελληνικής μειονότητας» και εκτιμά ότι τα επεισόδια στη Δερβιτσάνη δεν είναι μεμονωμένο γεγονός αλλά «εντάσσονται σε μία ευρύτερη στρατηγική επιθετικών κινήσεων σε βάρος της ελληνικής μειονότητας, που προωθείται από εθνικιστικά κόμματα και ακραίους πολιτικούς παράγοντες της Αλβανίας, προς τους οποίους οι επίσημες αλβανικές αρχές επιδεικνύουν μία περίεργη “ανοχή”».

ΠΗΓΗ:STAR


1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση