Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Σχολιάζοντας την ανυπαρξία σχολίων στο ΠΣΔ

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Σχολιάζοντας την ανυπαρξία σχολίων στο ΠΣΔ

Περιδιαβαίνοντας τα Ιστολόγια του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, όπου συχνά πυκνά βρίσκω πολλά ενδιαφέροντα και άξια λόγου άρθρα, μου κάνει εντύπωση η σχεδόν πλήρης απουσία σχολίων.

Είναι ένα ιδιάζον χαρακτηριστικό στο ΠΣΔ και στα Ιστολόγιά του αυτό. Σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Ιστολόγια, Facebook, Twitter κλπ, τα σχόλια συχνά περισσεύουν και κάποιες φορές είναι πολύ περισσότερα σε έκταση απ’ ότι το σχολιαζόμενο άρθρο!

Εδώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετό, πράγμα που με προβληματίζει.

Ακόμα και σε Ιστολόγια που γράφονται από τους ίδιους τους μαθητές ο σχολιασμός, από τους συμμαθητές τους,  έστω είναι από σπάνιος έως και ανύπαρκτος.

Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και σε δημοσιεύσεις που γίνονται σε Ιστολόγια τα οποία διαχειρίζονται συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της τάδε ή της δείνα ειδικότητας. Κι εκεί το φαινόμενο “μούγκα στη στρούγκα” είναι εμφανέστατο.

Από την άλλη η αναγνωσιμότητα ή έστω η επισκεψιμότητα σε πάρα πολλά από τα Ιστολόγια του ΠΣΔ είναι κάθε άλλο παρά μικρή είναι.

Έχω στ΄αλήθεια μπερδευτεί. Γιατί η εκπαιδευτική κοινότητα (δάσκαλοι και μαθητές) προτιμούν να “τηρούν σιγήν ιχθύος” στο ΠΣΔ , ενώ από την άλλη εμφανίζονται λαλίστατοι στα fora, το facebook, το twitter και στα υπόλοιπα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;



ΥΓ  Ξέρω ξέρω, να μην περιμένω σχόλια… 🙂


3 Σχόλια

  1. Τα άρθρα διαβάζονται, το ξέρω από πρώτο χέρι αυτό Απόστολε. Στα σχόλια είμαστε φειδωλοί και αναρωτιέμαι γιατί. Άποψη και πρέπει να έχουμε και πρέπει να τη λέμε. Θετική ή αρνητική δεν έχει σημασία.

  2. Έχτετε απόλυτο δίκιο κύριε. Θυμάμαι την εποχή που είχα ξεκινήσει να γράφω άρθρα και περίμενα 3 μέρες μέχρι να σχολιαστούν που κάποτε το είχα κάνει ολόκληρο ζήτημα. Έναν μήνα αφού είχατε δείξει στο τμήμα μας το ιστολόγιο, όλοι το ξέχασαν… Κατά την άποψή μου, θα πρέπει κάποιος να θυμίζει την ύπαρξη του στους μαθητές. Ισως αυτοι ξεκινήσουν να το διαβάζουν. Ποιος ξέρει;

  3. Κύριε αυτό που λέτε είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα και θέλω να σας πω ότι θα κάνω τα πάντα για ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ το Π.Σ.Δ. Πραγματικά λυπάμαι πολύ διότι το Π.Σ.Δ είναι πολύ χαμηλά στην κατηγορία της κοινωνικής δικτύωσης.Όλοι υποτιμούν την μαγεία που μπορεί να τους προσφέρει και την ασφάλεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση