Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Επιστημονικά/Σε σχέση με τον υπολογιστή » Oculus VR-Η εποχή της εικονικής πραγματικότητας έφτασε(Μέρος 1ο)

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Oculus VR-Η εποχή της εικονικής πραγματικότητας έφτασε(Μέρος 1ο)

   Η Oculus VR είναι μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας που ιδρύθηκε από τον Palmer Luckey και Brendan Iribe. Το πρώτο προϊόν τους, ακόμη σε εξέλιξη, είναι το Oculus Rift, ένα φορητό σύστημα κεφαλής για εικονική πραγματικότητα (VR). Τον Μάρτιο του 2014, το Facebook συμφώνησε να εξαγοράσει την Oculus VR για τις ΗΠΑ 2.000.000.000 δολάρια σε μετρητά και αποθέματα για το Facebook.
   Ως ένας σχεδιαστής οθόνης τοποθετημένης στην κεφαλή(HMD)  στο University of Southern California Institute for Creative Technologies,ο Palmer Luckey κέρδισε τη φήμη για τη μεγαλύτερη προσωπική συλλογή απο HMDs στον κόσμο, και είναι ένας απο τους πιο μακροπρόθεσμους συντονιστές που έχουν δει (MTBS )σε φόρουμ για  3D συζητήσεις. 
   Μέσω φόρουμ για  MTBS,ο  Palmer ανέπτυξε την ιδέα της δημιουργίας μιας νέας προσαρμοσμένη στο κεφάλι οθόνη που θα είναι πιο αποτελεσματική από ο, τι είναι σήμερα στην αγορά, και ανέξοδη για τους gamers. Για την ανάπτυξη του νέου προϊόντος, ο Luckey ίδρυσε την Oculus VR με Scaleform με συν-ιδρυτές τον Brendan Iribe και τον Μιχαήλ Αντόνοφ,  τον μηχανικό Jack McCauley,  τον Nate Mitchell και τον Andrew Scott Reisse.
   Συμπτωματικά, ο John Carmack της id Software είχε κάνει τη δική του έρευνα για HMDs και συνέβη μετά τις εξελίξεις του Palmer. Μετά από δειγματοληψία μιας πρώιμη μονάδας, ο Carmack ευνόησε το πρωτότυπο του Luckey και λίγο πριν το Electronic Entertainment Expo (E3) του 2012,η Id ανακοίνωσε ότι η μελλοντική ενημερωμένη έκδοση του Doom 3 ,Doom 3 BFG Edition, θα είναι συμβατό με τις μονάδες προσαρμοσμένες για το κεφάλι οθόνες.  Κατά τη διάρκεια της σύμβασης, ο Carmack εισήγαγε μια οθόνη που τοποθετείται στο κεφάλι κολλημένο με ταινία με βάση του Oculus Rift,το πρωτότυπο του  Palmer, η οποία έτρεχε το λογισμικό της Carmack. Η μονάδα χαρακτηρίστηκε από υψηλή IMU ταχύτητα και μια 5.6-ιντσών (14 cm) οθόνη LCD,μέσω διπλούς φακούς που τοποθετούνται πάνω από τα μάτια που με αυτούς παρέχετε μια κάθετη στερεοσκοπική 3D προοπτική(90 μοίρες οριζόντια και 110 μοίρες κάθετα) .Ο Carmack αργότερα άφησε την Id, όπου ο ίδιος θα προσληφθεί από την Oculus VR ως Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας.
   Στις 28 Μαρτίου του 2014, ανακοινώθηκε ότι ο Michael Abrash είχε προσληφθεί από την εταιρεία ως επικεφαλής επιστήμονας.

Oculus Rift Development Kit 1

Η Oculus VR έκανε επανάσταση στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητα με το Oculus rift και ανυπομονούμε για την ολοκλήρωσή του.Το πρωτότυπο κείμενο το οποίο βρίσκεται στα αγγλικά(μετάφραση με χρήση του google translate και δική μου επεξεργασία για τη καλύτερη δυνατή μετάφραση).


1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση