Ταχύτερες οι ευρωζωνικές συνδέσεις από τις οπτικές ίνες!

Η εταιρεία μελετών Ofcom δημοσίευσε την Παρασκευή μια νέα έρευνα που δείχνει ότι οι διαδικτυακές συνδέσεις ευρείας ζώνης (broadband) στη Μεγάλη Βρετανία είναι ταχύτερες από εκείνες που χρησιμοποιούν οπτικές ίνες.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση ταχύτητα μιας σύνδεσης broadband φτάνει τα 43,3 megabits το δευτερόλεπτο την ώρα που η αντίστοιχη με οπτικές ίνες «αγγίζει» τα 42 megabits το δευτερόλεπτο.

Ωστόσο, η Ofcom ανέφερε ότι στη βρετανική επαρχία, οι ταχύτητες διαδικτύου ευρείας ζώνης είναι σαφώς πιο αργές καθώς δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 7,4 megabits το δευτερόλεπτο.

Την ίδια ώρα όμως, στα περισσότερα αστικά κέντρα της Μεγάλης Βρετανίας οι χρήστες έχουν αναβαθμίσει τις συνδέσεις ευρείας ζώνης με συνέπεια να ξεπερνούν σε ταχύτητες εκείνους που επέλεξαν να συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω των πιο εξελιγμένων οπτικών ινών.

Μιλώντας στο δίκτυο BBC, ο Άντριου Φέργκιουσον, του εξειδικευμένου σε θέματα διαδικτύου, ιστότοπου Think Broadband τόνισε ότι «μόνο όσοι βρίσκονται πολύ κοντά στα κέντρα μετάδοσης των οπτικών ινών μπορούν να πιάσουν ταχύτητες όπως τα 120 megabits το δευτερόλεπτο».

«Εάν κάποιος δεν βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα κέντρα των οπτικών ινών τότε δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη στιγμή πλήρως τις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

πηγη-http://www.news.gr/tech/internet/article/180391/tahyteres-oi-evrozonikes-syndeseis-apo-tis-optikes.html

Ένα σχόλιο στο “Ταχύτερες οι ευρωζωνικές συνδέσεις από τις οπτικές ίνες!”
  1. Ο/Η motsenigos λέει:

    Συμπέρασμα έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να φτάσουμε σε υπερυψηλές ταχύτητες. Βέβαια στη γειτονιά μου κάθε φορά που βρέχει πέφτει η ταχύτητα σύνδεσης. Αυτό πάλι επιστημονικά πώς εξηγείται; Από ίνες ζαχαροκάλαμου είναι φτιαγμένο το δίκτυο άραγε; 🙂

  2.  
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων