Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Μαθητές στην Σουηδία κάνουν άσχημη πλάκα σε συμμαθήτριά τους με τροφική αλλεργία

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Μαθητές στην Σουηδία κάνουν άσχημη πλάκα σε συμμαθήτριά τους με τροφική αλλεργία

Μία μαθήτρια από τη Σουηδία με αλλεργία στους ξηρούς καρπούς πάλεψε για τη ζωή της, αφού διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο. Όπως αποκαλύφθηκε, ένας άλλος μαθητής είχε βαλει ένα φυστίκι στο ποτό της.

Το περιστατικό συνέβη σε Λύκειο του Värnamo της Σουηδίας.

Νωρίτερα η κοπέλα είχε βάλει ένα σημείωμα στον πίνακα ανακοινώσεων για να ενημερώσει τους άλλους μαθητές και το προσωπικό για την αλλεργία της. Λίγο αργότερα κάποιος είχε σκίσει το σημείωμα.

«Το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν«, αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Bernt Ralfnert, «Aν ο μαθητής που έβαλε το φυστίκι, γνώριζε για την αλλεργία της, τότε μιλάμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας«

Η επίθεση είναι πια θέμα έρευνας της αστυνομίας. Ο διευθυντής του σχολείου μίλησε με καθηγητές και ανακάλυψε ότι κάποιοι μαθητές είχαν αγοράσει μεγάλες ποσότητες ξηρών καρπών.

«Το σημείωμα που είχε αναρτήσει, σκίστηκε σχεδόν αμέσως από κάποιον. Μετά κάποιος έβαλε ένα φυστίκι στο ποτό της και όταν ήπιε μια γουλια, δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ένας καθηγητής είδε τι γινόταν και κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο«

Η έφηβη διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έχει συνέλθει πληρως. Την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σχολείο, όμως αυτό το συμβάν θα μπορούσε να της έχει στοιχίσει την ιδια της τη ζωή.

Οι έρευνες ανάμεσα στους μαθητές συνεχίζονται.

πηγή: thelocal.se


1 Σχόλιο

  1. Τι να πει κανείς πια; Απλά τα παιδιά δεν είχαν καμιά απολύτως συναίσθηση του τι έκαναν και τι τραγική κατάληξη θα μπορούσε να είχε η “πλάκα” τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση