Αρχική » Άρθρα και κείμενα » NASA: η αποστολή Juno απαθανάτισε τη Γη σε ταξίδι μετ’ εμποδίων προς τον Δία!

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

NASA: η αποστολή Juno απαθανάτισε τη Γη σε ταξίδι μετ’ εμποδίων προς τον Δία!

Μια φωτογραφία της Νοτίου Αμερικής από το διάστημα έστειλε στη Γη η αποστολή Juno της NASA, η οποία βρίσκεται καθ’οδόν προς τον πλανήτη Δία με σκοπό να εξακριβώσει αν ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος -ένας γίγαντας αερίων που αποτελείται κατά 75% από υδρογόνο και 25% από ήλιο- κρύβει στο εσωτερικό του έναν στερεό πυρήνα.

Η αποστολή Juno (το όνομα της Ήρας στα λατινικά) της NASA πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα μια κίνηση γύρω από τη Γη προκειμένου να επιταχύνει το ταξίδι της προς τον Δία.

                    Η αποστολή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011 για ένα πενταετές ταξίδι απόστασης 2,8 δισ. χιλιομέτρων προς τον Δία. Καθώς ο προωθητικός πύραυλος δεν μπορούσε να προσφέρει όλη την απαιτούμενη ώθηση, το σκάφος πέρασε την Τετάρτη από τη Γη για να πραγματοποιήσει έναν «ελιγμό βαρυτικής υποβοήθησης», να ακολούθησει δηλαδή μια ελλειπτική διαδρομή πίσω από τη Γη προκειμένου να επιταχυνθεί από το βαρυτικό της πεδίο και να εκτοξευτεί από την άλλη της πλευρά με αυξημένη ταχύτητα.

Πράγματι, την Πέμπτη η Juno πέρασε σε απόσταση 561 χιλιομέτρων από τη Γη αυξάνοντας την ταχύτητά της κατά 26.280 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικτυακός τόπος της αποστολής βρίσκεται εκτός λειτουργίας εξαιτίας της στάσης πληρωμών στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες του αμερικανικού Δημοσίου μεταξύ των οποίων και η NASA.

Παρότι η αποστολή Juno τέθηκε σε κατάσταση αναμονής ενόσω το σκάφος περνούσε από τη Γη, η NASA πρόλαβε να λάβει μια φωτογραφία που απεικονίζει τη Νότιο Αμερική από το διάστημα.

Τουλάχιστον αυτό δεν επηρέασε το ταξίδι της προς τον Δία, το οποίο συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2016.

Μπαίνοντας σε τροχιά γύρω από τον Δία, η Juno θα μελετήσει τη σύσταση του πλανήτη και το βαρυτικό και μαγνητικό πεδίο του.

ΠΗΓΗ:   econews.gr


2 Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση