Έναν γιγάντιο πύθωνα, μήκους 5,7 μέτρων αιχμαλώτισε ο Αμερικανός Jason Leon, βορειοδυτικά της κομητείας Μαϊάμι Ντέηντ, στη Φλόριντα.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πύθωνα Βιρμανίας που πιάστηκε μέχρι σήμερα στη Φλόριντα.

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ είχε μήκος 5,3 μέτρα και αιχμαλωτίστηκε τον Αύγουστο στο Εθνικό Πάρκο Έβεργκλεϊντς, όπου τα επικίνδυνα ξενικά φίδια πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα οι Αρχές να διοργανώνουν ακόμα και«Κυνήγι Πύθωνα», σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον πληθυσμό τους.

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Διατήρησης Αλιείας και Άγριας Ζωής της Φλόριντα, ο άνδρας εντόπισε τον πύθωνα στην άκρη του δρόμου, ενώ οδηγούσε, και σταμάτησε για να τον αιχμαλωτίσει.

Ο Jason άρπαξε το φίδι από το κεφάλι, όμως εκείνο άρχισε να τυλίγεται γύρω του οπότε το σκότωσε με το μαχαίρι του για να γλιτώσει.

Υπολογίζεται ότι στο πάρκο Έβεργκλεϊντς φιλοξενούνται 10.000 με 100.000 πύθωνες. Πολλοί εξ αυτών εκτιμάται ότι απελευθερώθηκαν στην άγρια φύση μετά τον φονικό τυφώνα Άντριου το 1991, που σάρωσε ένα εκτροφείο φιδιών.

Εκτός αυτού, πολλοί εγκαταλείπουν στο πάρκο τα ξενικά φίδια που αγόρασαν ως «κατοικίδια».

Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα ποτέ να έχω σαν κατοικίδιο ένα φίδι. Δηλαδή αν ελευθερωθούν από το πάρκο Έβεργκλεϊντς όλα τα φίδια εμείς τι θα κάνουμε;;; Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι.Εσείς τι θα κάνατε;;

 

 

 

tromaktiko Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5800.html#more

 

 

Ένα σχόλιο στο “Σκότωσαν γιγάντιο πύθωνα στη Φλόριντα!!”
  1.  

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων