Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Ένα γρήγορο review στο Ubuntu 13.04

http://osarena.net/wp-content/uploads/2013/03/ubuntu-13_04.png
Σε σχεδον έναν μήνα (τέλη Απριλίου 2013), έρχεται το Ubuntu 13.04, με την κωδική ονομασία: Raring Ringtail (έλεος). Η έκδοση αυτή είναι μια από τις ενδιάμεσες σταθερές (LTS) 12.04 και 14.04. Αυτο σημαίνει πως δεν θα έχει κάποιες ουσιαστικές αλλαγές η καινοτομίες και όπως όλες τις ενδιάμεσες εκδόσεις των LTS, θα την χαρακτηρίζαμε ως “δοκιμαστική” (όχι κυριολεκτικά ο όρος). Συνεπώς, αν το ζητούμενο σας είναι, σε καποιο παραγωγικό desktop η σταθερότητα και όχι κάποια τυχόν απρόοπτα, καλύτερα να παραμείνετε στην 12.04 η οποία έτσι κι’ αλλιώς έχει συνεχή updates.
Η συγκεκριμένη έκδοση 13.04, είναι μια από αυτές που έχει και τις λιγότερες και μη ουσιαστικές αλλαγές, ιδιαίτερα όσο αφορά αυτά που βλέπει και κάνει ο χρήστης.
-Ας του ρίξουμε, με αυτό το πρίσμα, μια γρήγορη μάτια:

Το πρώτο που θα δούμε, μόλις φορτώσει το περιβάλλον του, είναι το κλασσικό Unity desktop, με μόνες αλλαγές τα εικονίδια του Κέντρου Λογισμικού (Ubuntu Software Center) και αυτό του Amazon, τα οποία είναι “καρφιτσωμένα” στον launcher:

Ούτε και στο dash, κάποια ουσιαστική και ορατή αλλαγή:


To ίδιο και όσο αφορά την χρηστικότητα του launcher, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αλλαγή:

Τα συνηθισμένα και όσο αφορά το πάνελ και το σύστημα ειδοποιήσεων:


Από προεπιλογή, τα default θέματα του Ubuntu, με το Radiance, να είναι επίσης ένα όμορφο θέμα:
http://osarena.net/wp-content/uploads/2013/03/Screenshot-from-2013-03-25-16_36_50.png

Ο Ναυτίλος File Manager, στην τελευταία του έκδοση:

Αλλαγές όμως, υπάρχουν στην επιλογή Κλεισίματος και Αποσύνδεσης του υπολογιστή, όπου πλέον είναι με με πιο όμορφη και χρηστική ένδειξη:

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, οι αλλαγές δεν είναι ουσιαστικές. Η κανονική έκδοση 13.04 του Ubuntu θα κυκλοφορήσει 26 Απριλίου (2013) και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση. Έχει αρκετά bugs και σε καμία περίπτωση, αν δεν έχετε εμπειρία, μην κάνετε upgrade σε αυτό τώρα η να προβείτε σε εγκατάσταση σε κάποιον παραγωγικό υπολογιστή.
Μπορείτε να κατεβάσετε αυτή την δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu 13.04, από την σχετική ιστοσελίδα της Canonical:
DOWNLOAD

-Αν και όταν προχωρήσετε σε εγκατάσταση η upgrade από προηγούμενη έκδοση (12.04/12.10), δείτε και αυτό, το άρθρο, για βοήθεια.


2 Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση