Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Επιστημονικά/Σε σχέση με τον υπολογιστή » Ο “αόρατος” υπολογιστής αλλάζει το παράδειγμα στην ψηφιακή τεχνολογία

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Ο “αόρατος” υπολογιστής αλλάζει το παράδειγμα στην ψηφιακή τεχνολογία

O διάφανος ή αόρατος υπολογιστής SpaceTop 3D φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα που έχουμε για την ψηφιακή τεχνολογία την επόμενη δεκαετία.

Τον διάφανο υπολογιστή ανέπτυξε ο Νοτιοκορεάτης απόφοτοιτος του MIT Τζίνχα Λι, σε συνεργασία με τηMicrosoft και τον παρουσίασε στη διάσκεψη TED στο Λος Άντζελες.

Μέσω της ψηφιακής τεχνολογίαςτου Λι, τα στέρεα αντικείμενα (hardware) θα υποκατασταθούν απόψηφιακές επιφάνειες με στόχο να διευρυνθούν οι δυνατότητες χρήσης των υπολογιστών σε πιο σύνθετες εργασίες.

Το SpaceTop 3D αποτελείται από μία διάφανη LED οθόνη με ενσωματωμένες κάμερες, οι οποίες παρακολουθούν τις χειρονομίες του χρήστη και τις κινήσεις των ματιών του.

Όταν οι κινήσεις των χεριών δεν είναι “κατανοητές” από το σύστημα υπάρχει ένα touchpad, για πιο εξειδικευμένες λειτουργίες. Το σύστημα “καταλαβαίνει” συγκεκριμένες κινήσεις χωρίς αυτές να είναι αφύσικες ή εξεζητημένες.

Μέσω του διάφανου υπολογιστή ο χρήστης μπορεί να «πιάσει» ένα αρχείο και να το «ξεφυλλίσει» χρησιμοποιώντας τα χέρια του, όπως θα έκανε για παράδειγμα με ένα βιβλίο.

Παρεμφερείς τεχνολογίες έχουν εμφανιστεί στο Kinect της Microsoft, την πλατφόρμα Smart TV της Samsung, καθώς και πολλές προτάσεις από φιλόδοξες startups όπως η Leap Motion και η Soft Kinect.

Πηγή: econews.gr


1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση