Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Χάρτινες βαρκούλες «πλημμύρισαν» την ακτή!

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Χάρτινες βαρκούλες «πλημμύρισαν» την ακτή!

Ένα προσωρινό πάρκο… γλυπτικής τέχνης έχει μετατραπεί η παραλία Cottesloe στη Δυτική Αυστραλία, και μέχρι τις 25 Μαρτίου θα αποτελέσει… έναν παράξενο καλλιτεχνικό καμβά, όπου διάφορα έργα τέχνης θα εκτίθενται πάνω στην άμμο. Αρχής γενομένης από το θέαμα που βλέπετε, όπου 1.697 (ακριβώς!) χάρτινες βαρκούλες «πλημμύρισαν» την ακτή, συνθέτοντας ένα άκρως καλοκαιρινό και δροσερό σκηνικό.

Πάνω από 70 καλλιτέχνες, που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 13 διαφορετικές χώρες, με 100 και πλέον γλυπτά σε διάφορα θέματα και σχέδια θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών, με πρώτο και καλύτερο έργο τις βαρκούλες που κατασκεύασαν με την τεχνική οριγκάμι, δηλαδή τον περίτεχνο τρόπο του διπλώματος του χαρτιού. Και στη συνέχεια τις αδιαβροχοποίησαν και τις τοποθέτησαν πάνω στην άμμο, σε μεγάλη έκταση της παραλίας, αποτίοντας φόρο τιμής στον Ολλανδό θαλασσοπόρο Willem de Vlamingh, ο οποίος ανακάλυψε το 1697 (εξ ου και ο αριθμός των βαρκών) την περιοχή Cottesloe. Χαρά στο κουράγιο και στην υπομονή τους στο… δίπλωμα!

Να κάτι πρωτότυπο!!Πολύ ωραίο θέαμα,άραγε πως το σκέφθηκαν;Πάντως η ιδέα είναι καταπληκτική γιατί 1.697 βαρκούλες είναι πολύ δύσκολο να φτιαχτούν και να παρουσιαστούν!!


Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9733.html


1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση