Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Κολυμπώντας με τα σαλάχια…!

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Κολυμπώντας με τα σαλάχια…!

Η Stingray City είναι μια τεράστια ρηχή και αμμώδης παραλία στη βόρεια πλευρά των νησιών Καϊμάν, η οποία -πέρα από τη     φυσική της ομορφιά- έχει γίνει διάσημη για…
τα μεγάλα σαλάχια που προσεγγίζουν κατά εκατοντάδες την ακτή, κολυμπώντας με άνεση ανάμεσα στους τουρίστες.

Στην ουσία πρόκειται για ένα τουριστικό αξιοθέατο, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν δίπλα τους, να τα                 αγγίξουν και ενίοτε να τα ταΐσουν… καλαμάρια, αλληλεπιδρώντας μαζί τους με κάθε τρόπο.

Τα σαλάχια άρχισαν πριν από δεκαετίες να προσεγγίζουν την ακτή και τις βάρκες των ψαράδων, καθώς οι τελευταίοι                    καθαρίζοντας την ψαριά πετούσαν τα εντόσθια στο νερό, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούσαν άριστη τροφή για τα                  σαλάχια.

Σιγά σιγά τα ψάρια εξοικειώθηκαν με το θόρυβο της μηχανής που έκαναν οι βάρκες, τον οποίο, μάλιστα, πολύ σύντομα                συσχέτισαν με το φαγητό! Έτσι έγιναν πολύ φιλικά και δημιούργησαν γύρω τους μια παράδοση που κρατάει χρόνια.

Σήμερα τα σαλάχια αποτελούν σπουδαία τουριστική «ατραξιόν» της περιοχής, καθώς πολλά σκάφη συγκεντρώνονται εδώ προκειμένου να βιώσουν οι τουρίστες μια μοναδική   εμπειρία, ταΐζοντας ακόμη και στο στόμα τα συμπαθή αυτά θαλάσσια είδη.

Βέβαια, δεν λείπουν και τα απρόοπτα, με αρκετούς επισκέπτες να τρομοκρατούνται από τον όγκο των                      σαλαχιών που τους πλησιάζουν. Πολλές φορές, μάλιστα, είναι τόσο φιλικά με τον κόσμο που δεν διστάζουν            να…  πετάξουν  κυριολεκτικά πάνω στην πλάτη τους!


1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση