Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Το μουσείο κακής τέχνης MOBA

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Το μουσείο κακής τέχνης MOBA

Το  μουσείο MOBA (μουσείο κακής τέχνης) ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1993 και παρουσίασε την πρώτη του  έκθεση το Μάρτη του 1994.
Από τότε, η συλλογή και φιλοδοξίες  της MOBA έχουν αυξηθεί θετικά.
Αρχικά,  η MOBA στεγαζόταν στο υπόγειο μιας ιδιωτικής κατοικίας στη Βοστώνη. Αυτός ο  εκθεσιακός χώρος περιόριζε το μουσείο να είναι ένα περιφερειακός πολιτιστικός  πόρος  για την περιοχή της Νέας Αγγλίας.
Ως το μόνο μουσείο που αφιερώνεται να φέρει το χειρότερο  πρόσωπο  της τέχνης στο ευρύτερο κοινό  οι ιδρυτές  αισθανθήκαν ηθικά υποχρεωμένοι να εξερευνήσουν νέους, πιο δημιουργικούς τρόπους για να φέρει αυτή την ανεκτίμητη συλλογή από κακή ποιότητα τέχνης σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο
Η MOBA σήμερα έχει πάνω από 500 έργα της κακής τέχνης στη συλλογή του και εμφανίζει περίπου 70 από αυτά, κάθε χρόνο , σε τρεις διαφορετικές αίθουσες τέχνης στη Βοστόνη.
Η συλλογή διαθέτει μια ποικιλία από παράξενα και συχνά διασκεδαστικά έργα όπως πορτρέτα,  θαλασσογραφίες,  τοπία και εικόνες της φύσης.
Κάθε κομμάτι έχει μια χιουμοριστική  περιγραφή που μας  βοηθά να εξηγήσουμε γιατί το μουσείο επέλεξε να έχει αυτό το  έργο στην  συλλογήςτου.
Ένας από τους ιδρυτές του μουσείου  MOBA  λέει ότι αυτό το μουσείο δημηουργήθηκε για να γιορτάσουμε ότι και οι καλλιτέχνες έχουν δικαίωμα να αποτύχουν.
Τέλος  οι επισκέπτες μπορεί να μην θέλουν να γυρίσουν στο σπίτι  μαζί με τους πίνακες αλλά φεύγουν από εδώ με μία ισχυρή εντύπωση για το τι μπορεί να είναι τέχνη!

ΠΗΓΗ:http://en.wikipedia.org/wiki/Museum_of_Bad_Art


1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση