Αρχική » Άρθρα και κείμενα » ”Τα δέντρα των ευχών” στη Μεγάλη Βρετανία

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

”Τα δέντρα των ευχών” στη Μεγάλη Βρετανία

Σε ορισμένες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, ένα περίεργο θέαμα σας περιμένει αν κοιτάξετε γύρω σας προσεκτικά. Υπάρχουν δέντρα που ο κορμός τους κυριολεκτικά καλύπτεται από κέρματα. Σύμφωνα με το BBC οι περαστικοί χρησιμοποιώντας πέτρες χτυπούν τα νομίσματα ώστε να σφηνωθούν στον κορμό των δέντρων. Τι βρίσκεται όμως πίσω από αυτή την περίεργη παράδοση ;

Τα δέντρα με τα νομίσματα της Βρετανίας είναι κάτι σαν τις λίμνες των ευχών στον υπόλοιπο κόσμο. Οι άνθρωποι της περιοχής εδώ και πάρα πολλά χρόνια προφέρουν τα νομίσματα τους στα πνεύματα που κατοικούν στα δέντρα περιμένοντας από αυτά να τους εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους. Υπάρχει ένας θρύλος που λέει ότι αν χώσεις ένα κέρμα σε ένα δέντρο, το δέντρο μπορεί να σε γιατρέψει αν είσαι άρρωστος. Όποιος τολμήσει να αφαιρέσει ένα από τα νομίσματα τότε θα αρρωστήσει ο ίδιος βαριά από την ασθένεια του ανθρώπου που πρόσφερε το νόμισμα.

Μάλλον όμως η παρουσία των νομισμάτων στα δέντρα δεν έχει μια τόσο τραγική σημασία. Το πιο πιθανό είναι ότι κάποιοι καρφώνουν ένα νόμισμα σε ένα δέντρο, κλείνουν τα μάτια τους και εύχονται να τα ξαναβρούν με την αγαπημένη τους.  Κάποιοι άλλοι μπορεί απλά να θέλουν να δηλώσουν ότι «ήμουν και εγώ εδώ».

Πάντως, εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να δω αυτό το υπέροχο θέαμα, μου αρέσει πολύ. Θα δοκιμάσω να καρφώσω κι εγώ ένα κέρμα σε ένα δέντρο να δω αν εκπληρωθεί η ευχή !!!

Τα "δέντρα των ευχών" στην Μεγάλη Βρετανία

http://www.dinfo.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%87%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1/#ixzz27gToJXJs


1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση