Αρχική » Συχνές Ερωτήσεις » Διασκεδάζουμε, σχολιάζουμε και περνάμε καλά

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Διασκεδάζουμε, σχολιάζουμε και περνάμε καλά

Γεια σας!


Θα ήθελα απευθυνόμενος σε παλιούς, νέους αλλά και μελλοντικούς συντάκτες ή και σε απλούς περαστικούς – σχολιαστές αυτού του Ιστολογίου, να θυμίσω το  εξής:

Το Ιστολόγιο είναι μαθητικό, αυτοπροσδιοριζόμενο και σε ένα μεγάλο βαθμό αυτοδιαχειριζόμενο. Εδώ γράφουμε όταν έχουμε χρόνο και διάθεση και γράφουμε ότι θέλουμε (εντάξει σε λογικά πλαίσια πάντα). Δεν υπάρχει υποχρέωση αν κάποιος είναι συντάκτης ας πούμε να γράφει ένα άρθρο τη βδομάδα ή ξέρω ‘γω πέντε άρθρα το μήνα.

Μπορεί κάποιος ή κάποια να δημοσιεύσει και δύο άρθρα την ίδια μέρα ή από την άλλη μπορεί, λόγω έλλειψης χρόνου ή έμπνευσης, να μη δημοσιεύσει τίποτα για ένα μήνα ή και παραπάνω.

Το ζητούμενο είναι το Ιστολόγιο να αντιμετωπίζεται από όλους, συντάκτες – συνεργάτες και επισκέπτες σαν ένα μέσο πειραματισμού, σαν ένας χώρος που μπορούν να εκφράζονται οι μαθητές μας χωρίς άγχος και χρονοδιαγράμματα και με πλαίσια και κανόνες που εν πολλοίς ορίζουν οι ίδιοι. Με άλλα λόγια θέλουμε να περνάμε καλά χωρίς βέβαια να ενοχλούμε κανέναν.

Φυσικά ο κάθε συντάκτης έχει το δικό του ύφος και τα δικά του ενδιαφέροντα και ενδεχομένως και διαφορετικές απόψεις από τους υπόλοιπους για κάποια  θέματα. Δεν πειράζει καθόλου αυτό. Σύνθημά μας είναι: Όλοι οι καλοί χωράνε!

Ένα τελευταίο σχόλιο… για τα σχόλια. Σχολιάστε όσο θέλετε, μην το δείτε σαν υποχρέωση βέβαια αλλά σαν ανταμοιβή στον συντάκτη του άρθρου και σαν ευκαιρία να διατυπώσετε την άποψή σας γι αυτά που διαβάσατε.

Ας μην υποτιμάμε τα σχόλια, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των δυνατοτήτων που μας προσφέρει το Internet και που στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι για κάποιο λόγο υποβαθμισμένο.


Λοιπόν έχουμε και λέμε: Γράψτε, σχολιάστε και ευχαριστηθείτε το, κάνοντάς το με το δικό σας τρόπο και με το δικό σας ρυθμό!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση