Αρχική » Βιβλίο » Μυστικοί Επτά

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Μυστικοί Επτά

Μια από τις πιο επιτυχημένους συγγραφείς στον κόσμο είναι η Enid Blyton. Είναι αναγνωρισμένη ως η πιο αγαπημένη παιδική συγγραφέας. Ένα από τα πολλά και θαυμαστά δημιουργήματά της είναι οι Μυστικοί Επτά.

Επτά παιδιά (ο Πέτρος, η Τζένη, ο Γιάννης, η Βαρβάρα, ο Γιώργος, ο Νικόλας, η Παυλίνα, αλλά κι ο σκύλος του Πέτρου και της Τζένης, ο Σκάμπερ), τα οποία θα τρέξουν, θα γελάσουν και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να λύσουν 15 καταπληκτικά μυστήρια που θα έρθουν αντιμέτωπα με αυτούς.

Τα πάντα ξεκινούν με μια συνάντησή τους ή ένα μυστηριώδες νέο που άκουσαν από κάποιον άλλο. Αυτό μπορεί να είναι μια μικρή η μεγάλη κλεψιά ή μια εξαφάνιση ενός ζώο ή ανθρώπου. Πολλές περιπέτειες που συναντούν σχετίζονται με κάποια αγγλική εθνική γιορτή, όπως η Νύχτα της Φωτιάς, η οποία σχετίζετε με τον γνωστό Γκάυ Φωκς, ο οποίος σχεδίαζε να ανατινάξει την πλατεία Κοινοβουλίου και καθώς ανακάλυψαν τα σχέδιά του τον εκτέλεσαν επί τόπου (17 αιώνας).

Σε κάθε τους όμως περιπέτεια δεν πρόκειται να ανακατευτεί η ενοχλητική αδελφή του Γιάννη, η Σούζη. Από τη ζήλια της, επειδή ο αδελφός της ανήκει σε μια μυστική ομάδα, προκαλεί όλα τα μέλη της ομάδας με πολλούς τρόπους, όπως ειρωνικά στιχάκια, αλλά ακόμα τους μπερδεύει στα μυστήρια που λύνουν κάνοντας τους να πιστεύουν πως ήταν τόσο κοντά στη λύση του. Αλλά αρκετές είναι οι φορές που κατάπιασαν ένα νέο μυστήριο χάρης σ’ αυτήν.

Κάποιες φορές, όταν έχουν βρει τη λύση του μυστηρίου, αποφασίζουν να επέμβουν τα <<μέσα>> για το τέλος της ιστορίας, δηλαδή οι γονείς τους ή ακόμα κι αστυνομία.

Τα εξαιρετικά βιβλία των Μυστικών Επτά έγιναν τηλεοπτική σειρά με τεράστιο τηλεθέαση. Αυτά τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε στην Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου μας, δυστυχώς όχι ολόκληρη τη σειρά. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα να τα διαβάσετε.



2 Σχόλια

  1. Για αυτόν τον λόγο έγραψα αυτό το άρθρο. Τώρα ειδικά προτείνω στους νέους συντάκτες της δευτέρας να γράφουν τέτοια άρθρα. Θα δούμε πάραααααααααα πολλά τέτοια!!!

  2. Μπράβο Απόστολε και για το άρθρο αλλά και γιατί έγραψες κάτι για την κατηγορία “Βιβλίο” η οποία είχε μείνει λίγο παραπονεμένη η κακομοίρα!
    Το άρθρο σου όπως και κάποια άλλα πρωτότυπα (εντελώς δικά σου δηλαδή) θα δημοσιευτεί εν καιρώ και στο σχολικό site στην ανάλογη κατηγορία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση