Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Το μαγικό συντριβάνι

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Το μαγικό συντριβάνι

Η αιωρούμενη βρύση είναι μια πολύ έξυπνη ψευδαίσθηση. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα συντριβάνι σε σχήμα βρύσης που αιωρείται μυστηριωδώς πάνω από μια λίμνη ή μια κοιλότητα με νερό. Το νερό που τρέχει δίχως σταματημό από την βρύση μοιάζει να έρχεται κυριολεκτικά από το πουθενά. Πουθενά επίσης δεν φαίνεται κάποιο στήριγμα που να κρατάει σταθερή την βρύση στον αέρα. Τι πραγματικά συμβαίνει;

Αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσω ενός διαφανούς σωλήνα στη μέση της στήλης του νερού που κρατά τη βρύση στη θέση της και ταυτόχρονα την τροφοδοτεί με νερό. Το νερό περνά μέσα από τη σωλήνα και και βγαίνει από την βρύση κρύβοντας αποτελεσματικά το σωλήνα από τα μάτια ενός παρατηρητή.

Αρκετά αιωρούμενα συντριβάνια-βρύσες υπάρχουν στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ, στον Καναδά αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Μερικά είναι εγκατεστημένα μόνιμα σε μια περιοχή άλλα είναι προσωρινά έργα τέχνης.

Το μαγικό συντριβάνι

http://www.dinfo.gr/


4 Σχόλια

 1. Ευχαριστώ πάρα πολύ !!! Απλώς δεν ήμουν σίγουρη πως ακριβώς να γράψω την πηγή … Και την έγραψα κάπως !
  Ευχαριστώ Κατερίνα μου !! <3

 2. Εντυπωσιακότατο!
   
  Επίσης δεν μπορώ παρά να μη σχολιάσω θετικά ότι από το πρώτο σου άρθρο τήρησες όλους τους τεχνικούς κανόνες: έβαλες Κατηγορία αλλά πηγή σε μορφή συνδέσμου. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να κάνω το σύνδεσμο της “πηγής” να ανοίγει σε ξεχωριστή καρτέλα.
   
  ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ! 🙂

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση