Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Πού χάθηκε η δημιουργικότητα και η φαντασία στο σχεδιασμό των δικών μας δημόσιων σχολείων;

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Πού χάθηκε η δημιουργικότητα και η φαντασία στο σχεδιασμό των δικών μας δημόσιων σχολείων;

Μερικές φωτογραφίες που δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο της εκπαίδευσης, διαφορετικό από τα δίχως έμπνευση “κάτεργα – σχολεία” μέσα στα οποία καλούνται εκπαιδευτικοί και μαθητές να συμμετέχουν στο γοητευτικό παιχνίδι της γνώσης.

Είναι μια άλλη προσέγγιση στην εκπαιδευτική διαδικασία, γεμάτη δροσιά και φως, νεανικότητα και πρωτοτυπία. Μια προσέγγιση πολύ διαφορετική από τα απωθητικά και ρημαγμένα, χωρίς θέρμανση και στοιχειώδεις ανέσεις “ιδρύματα” στα οποία το Ελληνικό Κράτος πετάει μαθητές και δασκάλους λες και η εκπαίδευση είναι μια σκοτούρα που κοιτάει να την ξεφορτωθεί όπως – όπως.

Δημοτικό σχολείο στη Γαλλία
Το εσωτερικό του σχολείου
Γυμνάσιο στη Δανία
Το εσωτερικό του Γυμνασίου

Περισσότερα τέτοια σχολεία από πολλές και διαφορετικές χώρες, από την Κολομβία μέχρι την Καμπότζη, θα βρείτε εδώ.

Βέβαια αν είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι  “το κτίριο δεν κάνει τη διαφορά”,  ή  ότι “οι δάσκαλοι αν είναι καλοί μπορούν να αποδώσουν και με 40 μαθητές στην τάξη και χωρίς θέρμανση και χωρίς βιβλία”, τότε….

Τότε μην κάνετε τον κόπο. Αφήστε να γυρίσουμε σιγά – σιγά (ή και γρήγορα – γρήγορα) στην εποχή του “κρυφού σχολειού” όπως αυτό περιγραφόταν στα βιβλία της Ιστορίας που διδάχτηκα όταν ήμουν μαθητής. Εξάλλου εκεί βαδίζουμε και μάλιστα “με βήμα ταχύ”.

Τα σχόλια δικά σας…


1 Σχόλιο

  1. Ότι οι καθηγητές είναι ικανοί να διδάξουν σε τέτοιες συνθήκες είναι αληθινό. έχει ήδη γίνει, μα το ότι βαδίζουμε σε μια τέτοια εποχή… Ποιος ξέρει! Αν καταντήσουμε εκεί σίγουρα οι μαθητές των παραπάνω σχολείων θα καλοπερνάνε. Έχουν όμως την τύχη να μην βρίσκονται στην Ελλάδα… Πολυ ωραίο άρθρο και φωτογραφίες!
     

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση