Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Γιατί οι Αμερικάνοι φοβούνται το ελληνικό Πάσχα;

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Γιατί οι Αμερικάνοι φοβούνται το ελληνικό Πάσχα;

Ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων του Tarpon Springs έχει γίνει το… ελληνικό Πάσχα.

Στην περιοχή αυτή της Φλόριντα των ΗΠΑ ζουν χιλιάδες Έλληνες, κυρίως Δωδεκανήσιοι, οι οποίοι γιορτάζουν την Ανάσταση παραδοσιακά, με αρνιά, αλλά και βεγγαλικά!

Οι Αμερικανοί όμως, ειδικά μετά τους Δίδυμους Πύργους, έχουν ένα «θεματάκι» με τις αυτοσχέδιες,… βόμβες και για τον λόγο αυτό το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις φέτος.

«Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν οι ορθόδοξοι Έλληνες θα γιορτάζουν το Πάσχα την Κυριακή. Ίσως οι διακοπές θα είναι χαρούμενες με τους αγαπημένους που συγκεντρώθηκαν για να δοξάσουν την Ανάσταση με μια γιορτή του αρνιού. Αλλά ίσως, μπορεί να αποδειχθεί μία ελληνική-βόμβα του Πάσχα», αναφέρει τοπική εφημερίδα.

«Όταν το ρολόι δείξει τα μεσάνυχτα  το Πάσχα, αυτοσχέδιες βόμβες εκρήγνυνται μερικές φορές μαζί  στην Λεωφόρο Δωδεκανήσου. Εκρήξεις ταρακουνάνε κτίρια και σπάζουν παράθυρα. Στις γειτονιές, γυρνάνε έφηβα αγόρια, τα οποία εκτινάσσουν βόμβες και τρέχουν. Είναι μια ιεροτελεστία της μετάβασης, που τυχαίνει να είναι κακούργημα», γράφει ακόμα.

Ο πατέρας Μιχαήλ, ιερέας της εκκλησίας, έχει ζητήσει από τους πιστούς να μην φτιάξουν φέτος βεγγαλικά. Για τον λόγο αυτό η αστυνομία  ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να παρέμβει.

Πηγή: mandata.gr

Σχόλιο: Πάντως αν χρησιμοποιηθούν νόμιμα βεγγαλικά, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ, μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση