Νέο ρεκόρ κατέγραψε το ίδρυμα Wikimedia, το οποίο διαχειρίζεται την Wikipedia, την μεγαλύτερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, καθώς η ετήσια συγκέντρωση κονδυλίων από δωρεές, έφτασε τα 20 εκατ. δολάρια.

Η εκστρατρεία για τη συγκέντρωση χρημάτων ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και ανάμεσα στους δωρητές ήταν ο συνιδρυτής του google, Σεργκέϊ Μπριν και η σύζυγός του, Αννα Βοζίσκι, οι οποίοι κατέθεσαν 500.000 δολάρια. Από το 2003, χρονιά που το Wikimedia αναζήτησε πόρους απευθυνόμενη στους επισκέπτες των ιστοσελίδων του, το ύψος των δωρεών αυξάνεται διαρκώς.

«Το μοντέλο που λανσάραμε για τον τρόπο λειτουργίας μας πάει πολύ καλά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Σου Γκάρντνερ, ο οποίος συμπλήρωσε πως «οι χρήστες της Wikipedia προσφέρουν τον οβολό τους προκειμένου να συνεχιστεί η ανάπτυξη της εγκυκλοπαίδειας μας».

Το ιδρυμα Wikimedia, που εκτός από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, διαχειρίζεται και το ηλεκτρονικό λεξικό Wiktionary και την ηλεκτρονική βιβλιόθηκη με παιδαγωγικά βιβλία Wikibooks, έχει περισσότερα από 470 εκατ. επισκέπτες κάθε μήνα, και στον ενδέκατρο χρόνο λειτουργίας του έχει καταφέρει, όπως μεταδίδει και το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, να είναι η πιο σημαντική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, με περισσότερα απο 20 εκατ. άρθρα, σε 282 γλώσσες.

Ένα σχόλιο στο “Ρεκόρ δωρεών για τη Wikimedia”
  1. Ο/Η motsenigos λέει:

    Το Wikimedia είναι μια από τις πολλές θετικές «δυνάμεις» του Διαδικτύου με τεράστια απήχηση σε όλο τον κόσμο. Προσωπικά ελπίζω να πηγαίνει όλο και καλύτερα στα χρόνια που έρχονται.

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων