Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη, από το τέλος, θέση των 27 χωρών-μελών της ΕΕ., που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Βουλγαρία, με το 46% των πολιτών να μην έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο, και η Ρουμανία όπου το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 54%.

Σε καλύτερη θέση, όσον αφορά το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, βρίσκονται η Κύπρος και η Πορτογαλία, με ποσοστό 59%, ενώ την κορυφή καταλαμβάνουν η Σουηδία (95%), η Δανία και η Ολλανδία (με 93%).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Eurostat, το ψηφιακό χάσμα που χωρίζει τον ευρωπαϊκό βορρά από τον φτωχότερο νότο διατηρείται, παρόλο που το ποσοστό των συνδεδεμένων ευρωπαϊκών νοικοκυριών αυξήθηκε από το 49% το 2006 στο 73% το 2011.

Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 50% ή χαμηλότερα μόνο σε τρεις χώρες: Ελλάδα (50%), Ρουμανία (47%) και Βουλγαρία (45%).

Συγκριτικά με τη μέση χώρα της ΕΕ, η Ελλάδα έχει χάσει μια πενταετία όσον αφορά τη διείσδυση του διαδικτύου.

Όσον αφορά τις ευρυζωνικές συνδέσεις, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 68%, αφού μόνο το 45% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιούν σήμερα συνδέσεις DSL.

Ένα σχόλιο στο “Το 45% των Ελλήνων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο”
  1. Ο/Η motsenigos λέει:

    Και τώρα με την οικονομική κρίση να δούμε τι θα γίνει…. Πάντως στη χρήση κινητών πρέπει να τα πηγαίνουμε σαφώς καλύτερα!
    Για να μιλήσουμε και λίγο πιο σοβαρά, η χρήση του Διαδικτύου πρέπει να κρίνεται όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.
    Δηλαδή όχι απλά πόσοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο αλλά και γιατί το χρησιμοποιούν.
    Έτσι μπορούμε να εξάγουμε πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα νομίζω.

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων