Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Επιστημονικά/Σε σχέση με τον υπολογιστή » Αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες κάρτες γραφικών της AMD

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες κάρτες γραφικών της AMD

Αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες κάρτες γραφικών της AMDΣύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γερμανική ιστοσελίδα heise online, η AMD πρόκειται να παρουσιάσει νέες κάρτες γραφικών στις αρχές Δεκεμβρίου και πιο συγκεκριμένα στις 6 του μήνα. Όπως φαίνεται, η σειρά AMD Radeon HD 7000 βρίσκεται προ των πυλών.

Αυτό που δε διευκρινίζουν οι πληροφοριοδότες είναι αν θα δούμε desktop ή mobile GPUs τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Η AMD έχει επιδείξει πρόσφατα κάποια δείγματα των mobile GPUs, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι νεότερο από το desktop μέτωπο.

Η σειρά Radeon HD 7000 θα βασίζεται στην τεχνολογία των 28 νανομέτρων και θα είναι οι πρώτες κάρτες της εταιρείας που θα κατασκευάζονται με βάση αυτή τη μέθοδο. Φήμες λένε ότι το πρώτο διάστημα η τροφοδοσία της αγοράς θα γίνεται με το σταγονόμετρο κι αυτό γιατι η TSMC φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μέθοδο των 28 νανομέτρων. Κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά πιθανό, γιατί και στο παρελθόν η TSMC είχε αντιμετωπίσει δυσχέρειες με τα 40nm, ενώ δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα 32nm.

Αν τελικά κυκλοφορήσουν το Δεκέμβριο οι νέες κάρτες, η AMD θα έχει μπροστά της ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να καυχιέται ότι έχει τις κορυφαίες κάρτες της αγοράς, δεδομένου ότι η Nvidia έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάτι μέσα στο 2011.

Πηγή: bit-tech


2 Σχόλια

  1. Η AMD φαίνεται να προηγείται στον τομέα των καρτών γραφικών, αρκεί βέβαια να κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη τεχνολογία και να δοκιμαστεί και στην πράξη. Οψόμεθα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση