Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Το Google κάνει τη μνήμη μας να ατροφεί;

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Το Google κάνει τη μνήμη μας να ατροφεί;

Μετά από μελέτη τέσσερις ερευνητές του πανεπιστημίου της Κολούμπια κατέληξαν στη διαπίστωση, ότι ίσως η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης,το Google, κάνει τη μνήμη μας να ατροφεί.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, έχοντας σχεδόν όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε στη διάθεσή μας, με το πάτημα ενός κουμπιού, δεν βοηθάμε καθόλου τη μνήμη μας,καθώς δεν την ωθούμε στην απομνημόνευση.

Όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές, στο μέλλον, όταν θα είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να βρούμε εύκολα τις πληροφορίες που θέλουμε, δε θα χρειάζεται να τις θυμόμαστε. Αντίθετα θα ενισχυθεί η ικανότητά μας να αναζητούμε πληροφορίες.

Πάντως, σύμφωνα με την έρευνα, η απάντηση στο αν το Google βλάπτει τη μνήμη, είναι “εξαρτάται”.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science.

Πηγή:madata.gr


1 Σχόλιο

  1. Από τη μια όντως η εξάρτηση από τις μηχανές αναζήτησης φαίνεται να κάνει τη μνήμη μας πιο “τεμπέλα”, από την άλλη τι να πρωτοσυγκρατήσει το έρμο το κεφάλι μας τη σήμερον ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε ένα σωρό αριθμούς και αλφαριθμητικά, κωδικούς, PIN, συνθηματικά, usrenames και δε συμμαζεύεται. Δεν ζούμε πια στην εποχή μου που αν ήθελες να δεις ένα φίλο… πήγαινές στο σπίτι του (δεν είχαμε καν τηλέφωνα οι περισσότεροι τότε) και χτύπαγες την πόρτα! 😀

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση