Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Sega: Χάκερ εισέβαλαν στην υπηρεσία online παιχνιδιών Sega Pass.

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Sega: Χάκερ εισέβαλαν στην υπηρεσία online παιχνιδιών Sega Pass.

Μετά τη Sony και τη Nintendo, ήρθε η σειρά της Sega. Η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι προσωπικά δεδομένα 1,3 εκατομμυρίων παικτών υποκλάπηκαν από τη βάση δεδομένων της.
Οι άγνωστοι χάκερ εισέβαλαν στην υπηρεσία online παιχνιδιών Sega Pass και απέκτησαν πρόσβαση σε λίστες με ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις email. Απέκτησαν επίσης πρόσβασης σε αρχεία με κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς πιστωτικών καρτών, τα οποία όμως ήταν κρυπτογραφημένα και πιστεύεται ότι παραμένουν ασφαλή.

Η εταιρεία αντελήφθη το περιστατικό την Πέμπτη και ενημέρωσε τους πελάτες της με email την Παρασκευή. Πέρασαν όμως ακόμα δύο μέρες μέχρι να ανακοινώσει τον αριθμό των χρηστών που επηρεάζονται.
«Λυπούμαστε βαθύτατα που προκαλέσαμε προβλήματα στους πελάτες μας» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία ανέστειλε επ΄αόριστον τη λειτουργία του Sega Pass.
Lulz: στο πλευρό της Sega
Η υποκλοπή από τη Sega ωχριά μπροστά σε αυτό που υπέστη τον Απρίλιο η Sony, με την υποκλοπή δεδομένων για 100 εκατομμύρια χρήστες -ήταν το σοβαρότερο περιστατικό υποκλοπής έξω από τη βιομηχανία οικονομικών υπηρεσιών.

Παραμένει άγνωστο ποιοι ήταν οι δράστες στην περίπτωση της Sony, Ωστόσο στις κυβερνοεπιθέσεις που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα εναντίον άλλων εταιρειών βιντεοπαιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης της Nintendo, την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα χάκερ Lulz Security, η οποία παραποίησε επίσης το δικτυακό τόπο της CIA.

Περιέργως, οι Lulz έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό της Sega μετά την τελευταία επίθεση. Σε μήνυμά τους στο Twitter, οι χάκερ εμφανίζονται πρόθυμοι να λάβουν εκδίκηση και δηλώνουν λάτρεις του Dreamcast, μιας κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών που είχε παρουσιάσει η Sega το 1998, πριν εγκαταλείψει τελικά την αγορά παιχνιδομηχανών.

«Sega -επικοινώνησε μαζί μας. Θέλουμε να σε βοηθήσουμε να καταστρέψεις τους χάκερ που σου επιτέθηκαν. Αγαπάμε το Dreamcast» έγραψαν οι Lulz στο λογαριασμό τους στο Twitter.

Πηγή:madata.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση