Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Κατασκεύασαν υπέρ-υπολογιστή οι Ιάπωνες

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Κατασκεύασαν υπέρ-υπολογιστή οι Ιάπωνες

Κίνηση ματ έκαναν οι Ιάπωνες επιστήμονες στη σκακιέρα της… Τεχνολογίας με το ισχυρότερο και το ταχύτερο κομπιούτερ που παρουσίασαν, στο 26ο Διεθνές Συνέδριο υπέρ-υπολογιστών στη Γερμανία.

Και το όνομα αυτού: K Computer! Για να γίνουν πιο κατανοητές οι δυνατότητές του, αρκεί να πούμε ότι η ταχύτητά του αντιστοιχεί με εκείνη που έχουν περίπου δύο εκατομμύρια συμβατικοί οικιακοί υπολογιστές.Όπως εξήγησαν στην παρουσίαση, πρόκειται για ένα υπολογιστικό σύστημα που αποτελείται από 800 υπομονάδες και μπορεί να επεξεργάζεται δεδομένα με ταχύτητα 8,162 petaflops, δηλαδή οκτώ χιλιάδες εκατόν εξήντα δύο τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.Με το νέο υπέρ-υπολογιστή οι Ιάπωνες επιστήμονες πήραν κεφάλι από τους Αμερικανούς και τους Κινέζους συναδέλφους τους που επί πέντε χρόνια κυριαρχούσαν στον τομέα κατασκευής υπερ-υπολογιστών.

Κατασκεύασαν υπέρ-υπολογιστή οι Ιάπωνες

Πηγή:madata.gr


1 Σχόλιο

  1. Ενδιαφέρουσα είδηση, βέβαια στον “αγώνα” για τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή ο επικεφαλής αλλάζει με μεγάλη συχνότητα τα τελευταία χρόνια. Μπράβο στη συντάκτριά μας που φροντίζει να μας κρατάει ενήμερους για τις τελευταίες εξελίξεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση