Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Αποσύρεται το κουμπί “I’m Feeling Lucky” από τη μηχανή αναζήτησης της Google;

Πατήστε το play για να ακούσετε το γάτο

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Εφημερίδες (αθλητικές και μη)

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Αποσύρεται το κουμπί “I’m Feeling Lucky” από τη μηχανή αναζήτησης της Google;

Μια από τις πλέον ιστορικές λειτουργίες στη μηχανή αναζήτηση της Google ετοιμάζεται να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η λειτουργία I’m Feeling Lucky(Αισθάνομαι Τυχερός, στην ελληνική έκδοση) φαίνεται πως δε θα είναι μαζί μας για πολύ ακόμη.Η φινλανδική έκδοση της μηχανής αναζήτησης δεν περιλαμβάνει πλέον το κουμπί I’m Feeling Lucky, κάτι που ίσως να αποτελεί προάγγελο για την οριστική αποχώρησή του από όλες τις εκδόσεις.Δε είναι περίεργο, βέβαια, που η εν λόγω λειτουργία ετοιμάζεται να μας αφήσει. Ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί που τη χρησιμοποιούν και υπάρχουν πάρα πολλοί που ούτε καν γνωρίζουν σε τι χρησιμεύει.Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι το I’m Feeling Lucky πηγαίνει αυτόματα το χρήστη στο πρώτο αποτέλεσμα της αναζήτησης, χωρίς να εμφανιστεί η γνωστή λίστα αποτελεσμάτων. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που εισήγαγε η Google πριν από πολλά χρόνια, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η μηχανή της είναι πολύ “έξυπνη” και τις περισσότερες φορές βρίσκει με την πρώτη το αποτέλεσμα που ψάχνει ο χρήστης.

Πληροφορίες από την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού pc magazine.


2 Σχόλια

  1. To “Feeling Lucky” δεν χρησιμεύει και σε τίποτε το ιδιαίτερο. Οπότε η Google το αφαιρεί κατανοόντας ότι κανείς δεν το πολυχρεισιμοποιεί. Συγκεκριμένα εγώ το έχω χρησιμοποιήσει μόνο μια φορά στις 24/6/2011!

  2. Εδώ που τα λέμε είναι ζήτημα αν έχω χρησιμοποιήσει το “Feeling Lucky” περισσότερες από πέντε – έξι φορές τα τελευταία δέκα χρόνια, οπότε…..

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση