Συντακτική Ομάδα…

Γεια σας!

Το μαθητικό Ιστολόγιο του σχολείου μας σας καλωσορίζει.

Σε αυτό το Ιστολόγιο το οποίο φτιάχτηκε από μαθητές αλλά απευθύνεται σε όλους, θα βρείτε εκατοντάδες άρθρα είτε επιλεγμένα είτε γραμμένα από μαθητές του σχολείου μας. Η προσπάθειά μας ξεκίνησε στις 3 Απριλίου του 2011 και όπως βλέπετε συνεχίζεται ως σήμερα.

Η συντακτική ομάδα αποτελείται από μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου και ανανεώνεται με νέους συντάκτες, περιστασιακούς ή μόνιμους, διαρκώς. Το ζητούμενο είναι το προφανές: τα παιδιά να πειραματιστούν πάνω στους διάφορους τρόπους έκφρασης που προσφέρει αυτό το μέσο. Πράγματα να πουν έχουν πολλά και αυτό το έχουν αποδείξει. Λίγη ενθάρρυνση χρειάζονται μόνο, γι αυτό το λόγο τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα.

Ελπίζουμε μέσα στα άρθρα μας να βρείτε κάτι που σας αρέσει ή που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον ή την περιέργεια. Ευελπιστώ  να συνεχιστεί στο διηνεκές  η καλή μέχρι τώρα ρότα του Ιστολογίου μας και να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών – συντακτών μας.

Όσο για μένα το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που ασχολούνται και ένα τεράστιο ευχαριστώ, γιατί τελικά αυτό που αξίζει για μας τους δασκάλους είναι να μπορούμε να επικοινωνούμε και να γνωρίζουμε τους μαθητές μας. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτά τα παιδιά που τα συντροφεύουμε για λίγο ενώ ψάχνουν το δρόμο τους στον κόσμο.

Ακολουθούν κάποιες γενικές οδηγίες  για τους νέους συντάκτες. Πιο εξειδικευμένες οδηγίες ανά κατηγορία υπάρχουν στο βασικό μενού.

Πριν δημοσιεύσετε οτιδήποτε:

 1. Διαβάστε τους Όρους Χρήσης από το μενού του Ιστολογίου
 2. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες της κατηγορίας στην οποία σκοπεύετε να κάνετε μια δημοσίευση (Μουσική – Άρθρο – Βιβλίο κλπ) πάλι από το μενού του Ιστολογίου.
 3. Αν χρειαστεί να γίνουν κάποιες μικροδιορθώσεις ή μικροαλλαγές κάποια δημοσίευσή σας, θα ειδοποιηθείτε από εμένα ή τους Αρχισυντάκτες με Προσωπικό Μήνυμα και οι αλλαγές θα γίνουν είτε από εσάς είτε από τη Διαχείριση, ότι είναι πιο βολικό κάθε φορά. 🙂
 4. Ειδικά στην κατηγορία Μουσική, μην παρασυρθείτε και δημοσιεύετε μεμονωμένα και ασχολίαστα βίντεο (από το youtube κλπ). Διαβάστε τις οδηγίες της κατηγορίας Μουσική για περισσότερες λεπτομέρειες!

Οι βασικοί συντάκτες,  οι μαθητές δηλαδή που αρθρογραφούν τακτικά στο Ιστολόγιό μας είναι:
Από την Β΄ τάξη: Αναγνώστου Ηλίας, Αστέρης Σταύρος, Ζαφείρης Κωνσταντίνος, Μπόκαρης Άρης, Βασιλάκης Νίκος, Κατοίκος Άγγελος, Καντζήνος Φάνης, Μυργιώτης Βαγγέλης.

Βέβαια αν ψάξετε λίγο τις δημοσιεύσεις μας θα βρείτε άρθρα και από αρκετούς άλλους μαθητές. Στο Ιστολόγιο μπορούν να γράφονται σχόλια, άρθρα και να διατυπώνονται ιδέες και προτάσεις από όλους τους μαθητές του σχολείου μας.

Όποιος μαθητής του σχολείου μας θέλει να αποκτήσει δικαιώματα συντάκτη στο Ιστολόγιο, ώστε να μπορεί να δημοσιεύει από το σπίτι, δίχως τη μεσολάβηση κανενός, ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα.

Η πρώτη συντακτική Ομάδα του Ιστολογίου αποτελούνταν από τους παρακάτω μαθητές της Γ’ Γυμνασίου (Σχ. Ετός 2011-12)

1. Καψή Πανούλα

2. Παπαθανασίου Βασίλης

3. Σαμούτης Θωμάς

στους οποίους αξίζει ιδιαίτερη μνεία γιατί χάρις στο μεράκι τους ξεκίνησε αλλά και ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια.


3 Σχόλια “Συντακτική Ομάδα…”
 1. Ο/Η motsenigos λέει:

  Ευχαριστώ εκ μέρους όλων των συντακτών για το τόσο καταπληκτικά όμορφο σχόλιο. Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε κάνουμε ότι μπορούμε σαν δάσκαλοι και σαν μαθητές.
   
  Περιττό να προσθέσω ότι πολύ μου άρεσε και το δικό σας Ιστολόγιο πάρα πολύ.
   
  Από κει και πέρα εύχομαι σε όλους μας δύναμη και υγεία!  🙂

 2. πολλά πολλά συγχαρητήρια για αυτή την προσπάθεια!!!! Τέλειο blog!
  Πολύ ωραία ιδέα να γράφουν και οι μαθητές…! Αύριο θα δείξω το blog σας και στους δικούς μου μαθητές, ως παράδειγμα προς μίμηση…!

 3.  

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων