49ο Γυμνάσιο Αθήνας

Το επίσημο Ιστολόγιο του σχολείου μας

Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολ. έτος 2020-21

Συγγραφέας: 49ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ στις 18 Νοεμβρίου 2020

Ανακοινώνεται ότι με την απόφαση με αριθμ. 125615/Δ2 όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ 4194 ΤΒ 29/9/2020 δημιουργούνται σχολικά κέντρα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την ενισχυτική διδασκαλία. Δίνεται η δυνατότητα διενέργειας της ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τα μαθήματα που θα γίνονται στην ενισχυτική διδασκαλία είναι:

Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία,  Αγγλικά.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία υλοποιείται σε σχολικά κέντρα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης (Σ.Κ.Α.Ε) τα οποία συγκροτούνται από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων Γυμνασίου και ορίζονται από ΔΔΕ με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριων στα τμήματα μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των γονέων και κηδεμόνων αποτελεί η επίδοση του/της μαθητή/τριας στο αντίστοιχο μάθημα. 

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής/τρια για τον/την οποίο/α έχει υποβληθεί αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα με απόφαση του προτείνει τους/τις  μαθητές/τριες που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας.

Παρακαλούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες που επιθυμούν οι μαθητές/τριες τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σύμφωνα με τα παραπάνω να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail του σχολείου (49gymath at sch.gr) -χωρίς κενά και όπου at=@- μέχρι και την Δευτέρα 30/11/2020 συμπληρωμένη την συνημμένη αίτηση. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα γίνει δεκτή καμμία σχετική αίτηση.

Aίτηση_δήλωσης μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας 2020_2021

 

 

Αφήστε μια απάντηση