Δωρεά βιντεοπροβολέων στο σχολείο μας

Με χαρά ανακοινώνουμε την δωρεά που πραγματοποιήθηκε προς το σχολείο μας από το 12 Γυμνάσιο Ηρακλείου, σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό (προτζέκτορες και υλικό διασύνδεσης). Μέσω της παραπάνω ενέργειας εξοπλίσαμε πλήρως όλες τις αίθουσες του σχολείου μας με εποπτικά μέσα για την καλύτερη, ταχύτερη και ευκολότερη πραγματοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας με πολυτροπικά  μέσα και σύγχρονες διδακτικές μεθόδους.

Η παραπάνω εξέλιξη δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την συμβολή του εκπαιδευτικού – γονέα του σχολείου μας κ. Βασιλάκη Σπύρου ο οποίος μας έφερε σε επαφή με τον διευθυντή του 12 Γυμνασίου κ. Γιώργο Παυλίδη. Ο τελευταίος ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημά μας, δείχνοντας έμπρακτα ότι η συνεργασία μεταξύ των σχολείων μπορεί να βοηθήσει την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα στο ξεπέρασμα δυσκολιών. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης, και την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά των 2 σχολείων και διευκόλυνε την διαδικασία της ολοκλήρωσής του.

1 3 2 3 2

Ένας ερευνητής από το ΙΤΕ στο σχολείο μας

Το σχολείο μας σήμερα επισκέφτηκε ο κ.Τζεράνης Δημήτρης Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητής στο ινστιτούτο βιοϋλικών του ΙΤΕ. Μας εντυπωσίασε με τις κατασκευές μηχανών με τις οποίες έχει ασχοληθεί και με την έρευνα που πραγματοποιεί με την ομάδα του προκειμένου να βρει λύσεις σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει στις μέρες μας ο άνθρωπος, όπως η αναγέννηση των κυττάρων του μυελού των οστών, η ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος σε περίπτωση εγκαύματος, η στοχευμένη  παροχή θεραπειών με χρήση μικροσκοπικών ρομπότ, κ.ά.  Η παρουσίασή του μας εντυπωσίασε, μας προβλημάτισε και μας γέμισε με όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.

462572674 2578773362305906 2142769487772749077 n 462574239 2161520070910416 1400950183270323142 n

Οι μαθητές της Γ΄τάξης εμπνέονται από τον Καζαντζάκη

Ολοκληρώνοντας τη θεματική του τρύγου οι μαθητές της Γ΄τάξης εμπνέονται από το απόσπασμα του Καζαντζάκη για τον Αύγουστο και τον αποδίδουν, με τη βοήθεια της εικαστικού του σχολείου μας κ. Γιώτας Τσόκα, με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο.

Δείτε την εργασία τους στο blog της κ. Τσόκα

17 Νοέμβρη

Οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού διοργάνωσαν τη φετινή σχολική γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Έδωσαν έμφαση στην ενημέρωση των μικρότερων παιδιών, προβάλλοντας ένα βίντεο ενσωματώνοντας τραγούδια του Πολυτεχνείου.

20241114 115637

3 12 1 24 1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι μαθητές της Γ΄τάξης εξερευνούν τον μινωικό πολιτισμό μέσα από την εκπαιδευτική δράση “Σώστε τον Μινώταυρο”

https://istoriesetsialliws.weebly.com/epsilonpiiotasigmakappaepsilonpsiepsiloniotasigma/5504672