Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πλημμυροπαθείς

Αγαπητοί γονείς, στο σχολείο μας, με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του και σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, θα συγκεντρωθούν τις επόμενες μέρες και μέχρι και την επόμενη Τετάρτη 27-9-2023, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία.
Πιο συγκεκριμένα προτεραιότητα έχουν τα εξής είδη:
εμφιαλωμένα νερά,
• συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (όπως κονσέρβες, κομπόστες, φρυγανιές και παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια, χυμοί κτλ ΟΧΙ μακαρόνια, ρύζι)
• είδη ατομικής υγιεινής (όπως πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικα, χαρτιά υγείας κτλ)
Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας ο σύλλογος γονέων θα αναλάβει να μεταφέρει τα πράγματα που θα συγκεντρωθούν σε κέντρο διαλογής για να αποσταλούν στον προορισμό τους.
Ζητάμε ευγενικά τη συμμετοχή όλων σας σε αυτό το εγχείρημα αλληλεγγύης για τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας της Θεσσαλίας.
Εκ μέρους του 49ο Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου
Ο Διευθυντής
Ιωσηφίδης Ιωάννης

Λειτουργία Κυλικείου

Στα πλαίσια καλύτερης λειτουργίας του κυλικείου, και για την εξυπηρέτηση και των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών (κυρίως των μικρών τάξεων), αποφασίστηκε από κοινού με την κυρία Μένια – υπεύθυνη του κυλικείου του σχολείου μας, το εξής:
• η πληρωμή των μικροποσών που μαζεύονται όλη την εβδομάδα από αγορές των παιδιών να γίνεται από τους γονείς που επιθυμούν να πληρώνουν οι ίδιοι και όχι τα παιδιά τους, μόνο ημέρα Παρασκευή ή 8:30 το πρωί που θα έχουν ανέβει τα παιδιά στις αίθουσές τους ή το μεσημέρι 13:25 που θα έχουν προσέλθει τα τμήματα του ολοημέρου στις τάξεις τους.
• επίσης, γονείς που θα ήθελαν να συνεννοηθούν ιδιαιτέρως με την κυρία Μένια για θέματα σχετικά με το τι επιτρέπεται να καταναλώνουν τα παιδιά τους λόγω ιατρικών περιορισμών, μπορούν τις ίδιες ώρες να προσέρχονται στο χώρο του κυλικείου για επικοινωνία.

Εκ μέρους του 49ου Δημοτικού Σχολείου

Ο διευθυντής

Ιωσηφίδης Ιωάννης

“Μήπως είναι δικό σου;”

Αγαπητοί γονείς,
πολλά ταπεράκια/ παγουράκια και ρούχα των παιδιών σας παραμένουν στο σχολείο μας χωρίς να τα έχει αναζητήσει κανείς.
Από φέτος δημιουργήσαμε στην είσοδο του σχολείου μια γωνιά με όσα ξεχασμένα αντικείμενα αναζητούν ακόμα τον ιδιοκτήτη τους. Με σύνθημα λοιπόν “ΨΑΞΕ, ΔΕΣ, ΒΡΕΣ” σας καλούμε να προσέλθετε στον χώρο του σχολείου κατά την αποχώρηση του παιδιού σας και να αναζητήσετε μαζί κάτι που ίσως σας ανήκει.
“Μήπως είναι δικό σου;”

378152133 688968159823607 4188992505219064749 n

378106477 223145297404141 2849129918655287381 n

Πρωινή ζώνη ολοήμερου και μεσημεριανό ολοήμερο

Αγαπητοί γονείς,
από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει κανονικά η λειτουργία της πρωινής και μεσημεριανής ζώνης του ολοήμερου. Θα ήθελα πάνω σε αυτό το ζήτημα να γίνουν ορισμένες διευκρινήσεις.

Η πρωινή ζώνη του ολοήμερου θα λειτουργήσει ως εξής, βάση και των σχετικών διατάξεων:
• Ώρα προσέλευσης των μαθητών μεταξύ 7:00π.μ. -7:15π.μ. Οι πόρτες του σχολείου θα παραμένουν ανοιχτές για 15 λεπτά για να υποδεχθούν τους μαθητές και μόνο που είναι γραμμένοι στην πρωινή ζώνη του ολοήμερου. Από τις 7:15π.μ. ως και τις 7:55π.μ. οι πόρτες του σχολείου θα παραμένουν κλειστές. Τα παιδιά της πρωινής ζώνης θα παραμένουν εντός του χώρου του σχολείου υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού. Αυτό το χρονικό διάστημα (7:15π.μ. – 7:55π.μ.) δεν θα μπορεί κανένα παιδί να προσέλθει στο σχολείο, ακόμη και αν είναι γραμμένο στο πρωινό ολοήμερο, γιατί θα θεωρείται ότι έχει καθυστερήσει.
• Στις 7:55π.μ. οι πόρτες θα ξανανοίγουν για την προσέλευση των υπόλοιπων μαθητών, οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται κανονικά μέχρι τις 8:15π.μ., όποτε και θα χτυπάει το κουδούνι για την πρωινή προσευχή.

Μεσημεριανή ζώνη ολοήμερου:
• Φέτος θα λειτουργήσουν 3 τμήματα μεσημεριανής ζώνης ολοήμερου. 2 τμήματα από τις 13:20 – 15:00 και ένα τμήμα από τις 13:20 – 16:00.
• Από τις 15:00 ως 15:15 θα έχουν τη δυνατότητα αποχώρησης τα παιδιά τα οποία ανήκουν στα 2 πρώτα τμήματα και έχουν δηλώσει ώρα αποχώρησης την 15:00. Νωρίτερα ή αργότερα αυτής της ώρας δεν θα μπορούν να αποχωρήσουν μαθητές.
• Τα παιδιά που έχουν δηλωθεί ότι αποχωρούν στις 16:00 θα έχουν τη δυνατότητα αποχώρησης για 15 λεπτά από 16:00 – 16:15.
Παρακαλώ πολύ τους γονείς, κηδεμόνες και συνοδούς των παιδιών, τόσο της πρωινής ζώνης όσο και της μεσημεριανής, να τηρούν τα παραπάνω ωράρια ώστε να έχουμε μια εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, χωρίς κίνδυνο για τα παιδιά. Πρέπει να επισημάνω ότι στην περίπτωση καθυστέρησης γονέων θα επικοινωνούν τηλεφωνικά οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί με τους γονείς.
Μοναδική εξαίρεση στα παραπάνω προγράμματα ως προς τα ωράρια, θα μπορεί να υπάρξει μόνο σε μέρες με βροχή. Ακόμη και τότε όμως, η έγκαιρη προσέλευση των παιδιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ολοημέρου, θα διευκολύνει τη λειτουργία του σχολείου, άρα θα διασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών.
Επίσης, παιδιά δεν θα μπορούν να αποχωρούν διαφορετικές ώρες από το ολοήμερο κατά περίσταση, αλλά μόνο για εξαιρετικά σημαντικούς λόγους όπως ιατρικά ραντεβού ή αδιαθεσία και μόνο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα/συνοδού του.
Τα παιδιά πρέπει να ενημερώνουν τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του ολοημέρου με ποιον/ποια συνοδό αποχωρούν και θα ήταν καλό να είναι ένα σταθερό πρόσωπο ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί την υπηρεσία τους με ασφάλεια για τα παιδιά σας.
Για διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων ή απευθείας με τη διεύθυνση του σχολείου.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Ιωσηφίδης Ιωάννης

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες των μαθητών Α’ και Δ’ τάξης, σας υπενθυμίζουμε την προσκόμιση του ατομικού δελτίου υγείας του παιδιού σας, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα της Γυμναστικής.
Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Προγραμματισμός λειτουργίας 49ου Δημοτικού σχολείου από 12/9 ως 15/9

Το σχολείο θα λειτουργήσει την επόμενη βδομάδα 12/9 ως και 15/9 ως εξής:

Ώρες προσέλευσης των μαθητών ΚΑΝΟΝΙΚΑ 8:00 – 8:15π.μ όλες τις μέρες.

Ώρες αποχώρησης:
Τρίτη: 10:45π.μ. για όλες τις τάξεις.

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή ώρα αποχώρησης όλων των τάξεων: 12:25π.μ.

Ολοήμερο και πρωινή ζώνη δεν θα λειτουργήσει καμία μέρα αυτήν την βδομάδα.

Τα παιδιά αύριο Τρίτη 12/9 θα μπουν στις τάξεις τους, θα γνωρίσουν τους εκπαιδευτικούς τους και θα παραλάβουν τα βιβλία τους.

Παρακαλούμε να προγραμματίσετε την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών σας βάση του παραπάνω προγράμματος.

Σας ευχόμαστε μια χαρούμενη και δημιουργική χρονιά.

Ο Διευθυντής τους σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων

Αγιασμός στις 11-9-2023

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και μαθητές, τo 49o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου ανοίγει τις πόρτες του τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 στις 8:30 το πρωί για τον καθιερωμένο αγιασμό. Τα παιδιά θα έρθουν χωρίς τσάντες και μετά τον αγιασμό θα αποχωρήσουν. Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά θα έρθουν με τις τσάντες τους κανονικά το πρωί ως τις 8:15. Θα τους δοθούν τα βιβλία τους και θα σχολάσουν στις 10:45. Για τις επόμενες μέρες θα υπάρξει σχετική ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας, σας ευχόμαστε μια χαρούμενη, δημιουργική και γεμάτη υγεία χρονιά!

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Ιωσηφίδης Ιωάννης