Ξεκινά η λειτουργία του Ολοήμερου

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τη ΔΕΥΤΈΡΑ 25/09/2017  για όλους/ες τους/τις  μαθητές/τριες που έχουν κάνει τη σχετική αίτηση.
Η Πρωινή Ζώνη ξεκινά 7.00πμ έως τις 8.00πμ. Οι μαθητές που έχουν κάνει τη σχετική δήλωση θα παραδίνονται στην είσοδο του σχολείου στο Διευθυντή που είναι και υπεύθυνος για τη λειτουργία της Πρωινής Ζώνης.
Η απογευματινή Ζώνη ξεκινά 1.15 και η αποχώρηση των μαθητών γίνεται στις 16.00. Παρακαλούμε για την έγκαιρη κι ασφαλή παραλαβή των παιδιών σας.
Στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο προβλέπεται χρόνος για το γεύμα των παιδιών που ετοιμάζουν οι γονείς από το σπίτι. Η σίτιση των μαθητών μας θα γίνεται στην ανακαινισμένη αίθουσα σίτισης του σχολείου μας. Η ώρα του γεύματος δεν καλύπτει μόνο βιολογικές ανάγκες, αλλά έχει και παιδαγωγική αξία επειδή διευρύνει το πεδίο εμπειριών και γνώσεων των παιδιών, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να κατακτήσουν δεξιότητες, να αναπτύξουν την αυτονομία τους και να επικοινωνήσουν.

 Μερικές χρήσιμες οδηγίες που ίσως σας βοηθήσουν: 
  1. Όλα τα πράγματα του Ολοήμερου τοποθετούνται σε  μικρό ξεχωριστό σακίδιο-τσάντα, όπου γράφουμε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το ονοματεπώνυμο του παιδιού.
  2. Γράψτε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο πάνω στο  σκεύος του φαγητού (που θα πρέπει να είναι κατάλληλο για τρόφιμα και για φούρνο μικροκυμάτων),  το όνομα του παιδιού (στο καπάκι και στο πλάι).
  3. Τοποθετήστε κατά την άφιξή σας στο Σχολείο το σκεύος του φαγητού  και την τσάντα μεταφοράς των τροφίμων στο χώρο με την ανάλογη ετικέτα Α’,Β’,Γ,Δ,Ε,Στ τάξη. Τοποθετήστε κουτάλι ή πιρούνι και χαρτοπετσέτα στην τσάντα. Αν το φαγητό θέλει ψύξη τοποθετείστε το στο ψυγείο.
  4. Για λόγους υγιεινής κάθε μέρα θα πρέπει να δίνετε στο παιδί διαφορετική πετσέτα, την οποία θα στρώνει πάνω στο τραπέζι.
  5. Πλένετε συχνά την τσάντα μεταφοράς του φαγητού. 

Κατηγορίες: ΟΛΟΗΜΕΡΟ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.