Αρχεία για 'Φωτογραφίες' Κατηγορία

Μάι 10 2026

Κέντρα μάθησης και βελτίωση σχολικού περιβάλλοντος

Το καθημερινό παιχνίδι εναλλαγής  ομάδων και δραστηριοτήτων στα κέντρα μάθησης συμβάλλει στη διατήρηση του ενδιαφέροντος, την ανάπτυξη της ανεξαρτησίας και την αύξηση της αυτοπεποίθησης των μαθητών και μαθητριών.

Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα και χρόνο στους εκπαιδευτικούς  να εργαστούν με μικρές ομάδες ,ώστε να δώσουν επιπλέον προσοχή στους μαθητές /τριες που τη χρειάζονται.

 

 

 

Το κουκλόσπιτο είναι το νέο μας απόκτημα – δωρεά από απόφοιτο του νηπιαγωγείου μας.  Το δώρο ήρθε να δείξει έμπρακτα στα παιδιά τη σημασία της επανχρησιμοποίησης αντικειμένων και υλικών  σε μια περίοδο που  πραγματοποιούσαμε τις δραστηριότητες του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Ζωή χωρίς σκουπίδια”. Στην πρόταση μου να αγοράσουμε τις φιγούρες -κούκλες και τον εξοπλισμό, τα παιδιά απάντησαν πως θα τα φτιάξουν τα ίδια και “να μην ξοδεύουμε ευρώ”.  Έτσι κι έγινε.

 

 

Το μεγάλο δέντρο της αυλής που μας χάριζε τη σκιά του την άνοιξη  έπρεπε να κοπεί λόγω ασθένειας.  Και ο τοίχος χρειαζόταν βάψιμο. Οι απαραίτητες εργασίες έγιναν από αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων κι έτσι η αυλή μας ομόρφυνε. Αποκτήσαμε και δυο νεαρά δεντράκια που τα φροντίζουμε.

 

 

 

13 απαντήσεις μέχρι τώρα

Μαρ 19 2026

Στην αγορά των αρχαίων Αθηναίων

Σήμερα επισκεφθήκαμε την Αρχαία Αγορά για να δούμε από κοντά τον Ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς Εργάνης.

Στη διαδρομή μας  ανθισμένα αγριολούλουδα μας τραβούσαν την προσοχή. Η άνοιξη έχει έρθει!


IMG 0072

Είδαμε από κοντά τον ναό

 

IMG 8756

Παρατηρήσαμε το άγαλμα του Αδριανού

Γίναμε για λίγο αρχαίοι Έλληνες και αρχαίες Ελληνίδες πουλώντας και αγοράζοντας τα προϊόντα μας και περπατήσαμε στην οδό Παναθηναίων.

Ευχαριστούμε τον αρχαιολόγο Βασίλη Χρυσικόπουλο για την τόσο ωραία ξενάγηση και όλους τους γονείς που μας συνόδευσαν σε αυτόν τον περίπατο.

13 απαντήσεις μέχρι τώρα

Μάι 28 2025

Όμορφο απόγευμα στο σχολείο

Στις 23 Μαΐου περάσαμε ένα όμορφο απόγευμα στο σχολείο.

Επιλέξαμε μαζί με τα παιδιά δραστηριότητες που αγαπάμε να κάνουμε και προσκαλέσαμε τους γονείς να λάβουν μέρος κι εκείνοι σε αυτές. 

Τα παιδιά ξενάγησαν με τον δικό τους τρόπο τους γονείς στο σχολείο και τους έδειξαν στην πράξη αυτά που περιέγραφαν με λόγια όλο αυτόν τον καιρό.

Και τι δεν είχε το όμορφο απόγευμα στο σχολείο:

  •  Έκθεση έργων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που πραγματοποιήσαμε τη φετινή χρονιά.
  •  Ξενάγηση στην έκθεση
  •  Εργαστήρι ανοιξιάτικων κατασκευών 
  •  Παραδοσιακά Ομαδικά Παιχνίδια στην αυλή του σχολείου. Πώς έπαιζαν τα παιδιά τα χρόνια τα παλιά; Παιχνίδια που πέρασαν από γενιά σε γενιά.
  •   Μεγαλόφωνη ανάγνωση βιβλίου που επιλέξαμε μαζί με τα παιδιά επειδή τους άρεσε και ήθελαν να το ακούσουν και οι γονείς τους
  • Δώρα -εκπλήξεις που ετοίμασαν τα παιδιά για τους καλεσμένους μας
  •  Τραπέζι με εδέσματα. 

13 απαντήσεις μέχρι τώρα

Φεβ 21 2024

Στον Ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς

Χθες ήταν μια μέρα αφιερωμένη στον Ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς.  Ξεκινήσαμε νωρίς  το πρωί και περπατώντας μέσα από τα στενά δρομάκια της Πλάκας φτάσαμε στην Αρχαία Αγορά. Εκεί μας υποδέχθηκε η κα Κλειώ Στρατηγάκη, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και μαζί της ξεκινήσαμε μια από τις ομορφότερες βόλτες μας.

Περπατήσαμε στην οδό Παναθηναίων, εκεί από όπου περνούσε η πομπή της μεγάλης γιορτής της θεάς Αθηνάς κι ύστερα ανεβήκαμε στον λόφο του Αγοραίου Κολωνού στον Ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς Εργάνης.

Παρατηρήσαμε τον ναό, βρήκαμε αρχαίους θησαυρούς, γίναμε αρχαιολόγοι και συντηρητές αρχαιοτήτων,

IMG 0082

IMG 0097

φωτογραφίσαμε, σχεδιάσαμε, παίξαμε και διηγηθήκαμε αρχαίους μύθους.

IMG 0079

IMG 0113 2

 

Ευχαριστούμε πολύ την κα Κλειώ  Στρατηγάκη και

την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών

για  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μας πρόσφεραν!

 

Δείτε εδώ τους ναούς που σχεδιάσαμε:

13 απαντήσεις μέχρι τώρα

Δεκ 16 2023

“Παίξτε τα λαλούμενα, βροντήξτε τα κουδούνια”

Μια από τις αγαπημένες μας εκπαιδευτικές επισκέψεις είναι στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης»

 Φέτος  «παίξαμε και βροντήξαμε» και ανακαλύψαμε ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα φτιάχνοντας ηχο-ιστορίες.

Περάσαμε πολύ-πολύ όμορφα! Ευχαριστούμε πολύ!

«Η καλύτερη εκδρομή» είπαν τα παιδιά γυρίζοντας στο σχολείο!

 

IMG 9479

IMG 9480

IMG 9482

 

 

13 απαντήσεις μέχρι τώρα

Σεπ 09 2023

Καλή σχολική χρονιά!

Ο αγιασμός και το καλωσόρισμα των μαθητών μας  θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 09:00 πμ. στην αυλή του σχολείου. Μετά τον αγιασμό τα παιδιά θα μπουν στην αίθουσα για μια σύντομη γνωριμία με τους συμμαθητές τους και τις δασκάλες και θα αποχωρήσουν.

Καλή, χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία

για μικρούς και μεγάλους!

 

P1140900 copy 2

Στη φωτογραφία το σχολείο μας φτιαγμένο από βιβλία και χάρτινες φιγούρες. Εργαστήρι φωτογραφίας- Δραστηριότητες Φιλαναγνωσίας ( 2022-23)

 

13 απαντήσεις μέχρι τώρα

Ιούν 16 2023

Με τα βιβλία μας

Με τα βιβλία μας χαιρετάμε το σχολείο και καλωσορίζουμε το καλοκαίρι!

Καλές διακοπές!

Καλή αντάμωση!

 

13 απαντήσεις μέχρι τώρα

Ιούν 10 2023

Με τα βιβλία μου

Ένα μεγάλο παιχνίδι φιλαναγνωσίας, ή αλλιώς μια λέσχη ανάγνωσης προσαρμοσμένη στην καθημερινή ζωή του νηπιαγωγείου, κι ένα εργαστήρι φωτογραφίας ολοκληρώνονται την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 με μια έκθεση φωτογραφίας που θα στήσουν τα παιδιά μπροστά στους καλεσμένους τους.

Δεκατέσσερα παιδιά με μία φωτογραφική μηχανή, φωτογραφίζουν τις φανταστικές συνθέσεις που έφτιαξαν με τα ενενήντα βιβλία που διάβασαν, ξεχωρίζουν τα αγαπημένα τους βιβλία, συνομιλούν με τους ήρωες, δημιουργούν και παίζουν τις δικές τους ιστορίες και μοιράζονται τη χαρά τους για την σχολική χρονιά που πέρασαν μαζί.

 

afisa books

 

ΕΝΑΣ ΠΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ- Κυριάκος_

13 απαντήσεις μέχρι τώρα

Φεβ 13 2023

Ο τραγουδιστής του κήπου μας!

Το πουλάκι της καρδιάς μας, ο κοκκινολαίμης μας!

 

13 απαντήσεις μέχρι τώρα

Νοέ 04 2022

Μαθαίνω για το πώς κινείται το σώμα μου

Η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη της φετινής χρονιάς είχε πολλή κίνηση!

«Μαθαίνω για το πώς κινείται το σώμα μου» ήταν το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο λάβαμε μέρος. 

Με ωραίο ζεστό καιρό την περασμένη Δευτέρα επισκεφθήκαμε το ΚΠΙΣΝ και με την καθοδήγηση των γυμναστριών της ομάδας Αναγέννηση & Πρόοδος,  παίξαμε σε 5 διαφορετικούς σταθμούς-παιχνίδια, ανακαλύπτοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της κίνησης. 

Πώς λειτουργεί το σώμα όταν:

-τρέχω

-βαδίζω

-πέφτω

-ρίχνω και πιάνω μια μπάλα

-κάνω ισορροπία

-ακινητοποιούμαι

-προσγειώνομαι

-ακολουθώ έναν ρυθμό

-περιστρέφομαι

-κυλάω

13 απαντήσεις μέχρι τώρα

Οκτ 28 2022

28η Οκτωβρίου 2022

Χρόνια Πολλά!

IMG 5191 2

Γιορτάζει η πατρίδα μας και  η σημαία μας!

 

Αφηγηθήκαμε τα γεγονότα εκείνης της εποχής  μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα και φωτογραφίες, ακούσαμε τραγούδια της εποχής φτιάξαμε σημαίες και κάναμε παρέλαση.

—–

Η ιστορία «Το κανόνι της ειρήνης» από το βιβλίο της Φρόσως Χατόγλου «Καλημέρα Ειρήνη» ήταν η έμπνευσή  μας για να ζωγραφίσουμε όλοι μαζί αυτή την εικόνα.

IMG 5201

Ομαδική εργασία

 

Και να τραγουδήσουμε το τραγούδι «Στην ποταμιά σωπαίνει το κανόνι». Το τραγούδι περιγράφει το τέλος του πολέμου και τη χαρά των ανθρώπων στις γειτονιές για τον ερχομό της ειρήνης.

Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Πρώτη εκτέλεση: Λάκης Παππάς

Στην ποταμιά
σωπαίνει το κανόνι
στην ερημιά
φτεροκοπάει ένα αηδόνι

Πετούν τα παλιομάχαιρα με χαρές και πάνε
πετούν τα παλιομάχαιρα,
οι γειτονιές αχολογάνε

Ακούστε το κι εσείς

 

Για το βιβλίο «Ένα και 7» του Τζάνι Ροντάρι φτιάξαμε την αφίσα της ειρήνης. Δεν έχει ένα, ούτε επτά, αλλά έντεκα παιδιά που είναι ένα παιδί από όλη την γη.

IMG 5199

Ομαδική εργασία

 

 

 

 

13 απαντήσεις μέχρι τώρα

Σεπ 16 2022

Καλή σχολική χρονιά!

Το σχολείο άρχισε!

Ξαναβρήκαμε τους φίλους μας, τα παιχνίδια μας και τον κήπο μας ανθισμένο!

 

IMG 5045

 

Με τα καραβάκια και τα αυτοκινητάκια μας ταξιδέψαμε πάνω στον χάρτη και θυμηθήκαμε το Καλοκαίρι που πέρασε και τα ταξίδια που κάναμε.

IMG 5038 4

 

IMG 5042 2

 

Καλωσορίσαμε τους νέους  μας φίλους  και  είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα καινούργιο ταξίδι που θα κάνουμε όλοι μαζί.

 

Καλή σχολική χρονιά, όμορφη  σαν ταξιδάκι!

 

 

13 απαντήσεις μέχρι τώρα

Επόμενα »