Αρχεία για 'Φυσική αγωγή' Κατηγορία

Μαΐ 27 2020

Οι καταπληκτικές σας εργασίες

Ας δούμε τις υπέροχες εργασίες που κάνατε τις τελευταίες μέρες! Μπράβο, Μπράβο Μπράβο!!!

 

Made with Padlet

Αγαπητοί γονείς,

Προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα που το σχολείο ήταν κλειστό να διατηρήσουμε,  την επικοινωνία και το ενδιαφέρον των μαθητών μας για το σχολείο, μέσα από τις δραστηριότητες που προτείναμε.

Δεν θα τα καταφέρναμε χωρίς τη δική σας συνεργασία και γι΄αυτό σας ευχαριστούμε πολύ!

10 Σχόλια

Απρ 22 2020

Γυμναστική

Χριστός Ανέστη παιδάκια μου! Τι διαφορετικό Πάσχα το φετινό!

Αντί να το γιορτάσουμε στην εξοχή, στα χωριά μας, με φίλους και συγγενείς, το γιορτάσαμε στην πόλη και με την οικογένειά μας μόνο. Πλάκα είχε όμως και θα το θυμόμαστε ακριβώς γι’αυτόν τον λόγο, έτσι δεν είναι; Είμαι σίγουρος ότι όλοι τσουγκρίσατε τα κόκκινα αυγά, φάγατε αρνάκι, πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια. Μήπως ήρθε ώρα όμως να κάνουμε και λίγη γυμναστική και να κάψουμε θερμίδες; Θα μας βοηθήσει να κρατηθούμε σε φόρμα και να είμαστε υγιείς. 

Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε 36 ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με την βοήθεια κάποιου μεγάλου. Μην τις κάνετε όλες μαζί όμως, σιγά-σιγά. Κοιτάξτε ποια άσκηση θέλετε να κάνετε, οι δικοί σας θα σας βοηθήσουν να πάρει το σώμα σας την κατάλληλη στάση και με το 1,2,3 ξεκινάμε.

Δραστηριότητες από τον σύλλογο εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής Δυτικής Θεσσαλονίκης

 

Σας προσθέτω κι  ένα πολύ όμορφο βαλς που έγραψε ο Ρώσος συνθέτης Ντιμίτρι Σοστακόβιτς που μπορείτε να το ακούτε την ώρα που κάνετε τις ασκήσεις ή και να το χορέψετε. Ξέρετε και ο χορός είναι κι αυτός μια καλή γυμναστική.

 

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας μουσική για χορό; Όποιος θέλει μας στέλνει μήνυμα.

Σας στέλνω πολλούς χαιρετισμούς.
Κος Θανάσης.

 

 

 

Αγαπητοί γονείς, συνεχίζουμε  κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή να προτείνουμε δραστηριότητες για τα παιδιά.

Θα μπορείτε να στέλνετε τις ζωγραφιές και τα νέα σας στο mail: 46nipath@gmail.com

ή με μήνυμα στη σελίδα του σχολείου στο Facebook

10 Σχόλια

Νοέ 20 2018

Μαθαίνω για το πως κινείται το σώμα μου

Φτάνοντας στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μας καλωσόρισαν η λεβάντα και το δεντρολίβανο με τα αρώματά τους. Είχαμε λίγο χρόνο πριν αρχίσει το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, και έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε ανάμεσα στα δέντρα και να συναντήσουμε χαμογελαστούς ανθρώπους.

Οι γυμναστές του προγράμματος «Μαθαίνω για το πως κινείται το σώμα μου» είχαν ετοιμάσει τον εξοπλισμό τους και μας περίμεναν να παίξουμε.

Περάσαμε μιάμιση ώρα γεμάτη δράση, εναλλαγές και ποικιλία  πολύ καλά οργανωμένων δραστηριοτήτων που μας γέμισε χαρά και ενέργεια. Παίζοντας ανακαλύψαμε βασικά χαρακτηριστικά της κίνησης του σώματός μας. Πως λειτουργεί το σώμα όταν βαδίζουμε, τρέχουμε ακόμα και όταν πέφτουμε, αλλά και όταν ρίχνουμε και πιάνουμε μια μπάλα.  Ισορροπώντας γνωρίσαμε περισσότερο την έννοια της ακινητοποίησης, της προσγείωσης, του ρυθμού, των στροφών και της κύλισης.

Περάσαμε πολύ όμορφα!  🙂

10 Σχόλια

Οκτ 14 2018

Είμαι και έχω

Ξεκινώντας από τα οικεία, τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας, ας γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας (το σώμα μας, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, τα εσωτερικά όργανα και συστήματα, τις αισθήσεις, τα συναισθήματα μας) και  μαζί με τους άλλους ας ανακαλύψουμε καινούργια πράγματα.

Μαθαίνοντας τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν αναπνέουμε, είχαμε την χαρά να μας επισκεφθούν η κυρίες Νεφέλη Δαλιάνη ( δασκάλα γιόγκα και μαμά της Φρύνης μας) με την κυρία Ειρήνη Μπούνταλη (δασκάλα γιόγκα για παιδιά) και να «παίξουμε» ασκήσεις αναπνοής. Μερικές τις αγαπήσαμε  και τις επαναλαμβάνουμε.

Τις ευχαριστούμε πολύ για όσα μας έδειξαν  🙂

 

10 Σχόλια