Απρ 29 2020

Ένα είναι το αηδόνι που γλυκά λαλεί

Σήμερα θα σου γνωρίσω ένα πουλί μικρό, που δύσκολα μπορείς να το δεις γιατί συνηθίζει κρύβεται ανάμεσα στα φυλλώματα των δέντρων. Είναι όμως πολύ εύκολο να το ακούσεις να κελαηδάει με την υπέροχη φωνή του την Άνοιξη και το Καλοκαίρι στο δάσος κοντά σε ποτάμια. Το τραγούδι του είναι τόσο δυνατό που μπορεί ακουστεί πολύ μακριά. Κελαηδάει συνήθως τη νύχτα μέχρι τα ξημερώματα.

 

Είναι γκρίζο ή καφετί, φτιάχνει τη φωλιά στο έδαφος, ανάμεσα στα πεσμένα φύλλα ή στα κλαδιά των θάμνων. Τρώει σπόρους και μικρά έντομα και είναι πουλί αποδημητικό. Δηλαδή το Φθινόπωρο φεύγει από την πατρίδα μας και πηγαίνει σε άλλες χώρες που είναι πιο ζεστές. Έρχεται πάλι την Άνοιξη.

 

  • Άκου το κελάϊδισμα του.

 

 

  • Τώρα σου προτείνω να καθίσεις αναπαυτικά στη καρέκλα σου, να κλείσεις τα μάτια σου και να ακούσεις άλλη μια φορά το τραγούδι του. 
  • Πώς ένιωσες;

 

Ώρα για παραμύθι.

Βρήκα στη βιβλιοθήκη  μου ένα παλαιό παιδικό βιβλίο που έχει μέσα 30 ιστορίες. Διάλεξα να σου διαβάσω μια ιστορία για ένα αηδόνι. Το « Αηδόνι του αυτοκράτορα». Το έχει γράψει ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Παλαιότερα τα παιδικά βιβλία δεν είχαν πολλές εικόνες όπως τα βιβλία που έχεις εσύ σήμερα. Τα παιδιά άκουγαν τα παραμύθια που τους διάβαζαν  οι μεγάλοι και φαντάζονταν τις δικές τους εικόνες.

Αυτό θα δοκιμάσουμε να κάνουμε κι εμείς σήμερα.

Εγώ θα διαβάζω κι εσύ θα φαντάζεσαι.

  • Όταν τελειώσει η ιστορία πάρε χαρτί και χρώματα και ζωγράφισε ό,τι θέλεις από αυτά που φαντάστηκες.
  • Ζήτα από τους γονείς σου να φωτογραφίσουν  τη ζωγραφιά και να μου την στείλουν.
  • Με τις ζωγραφιές που θα στείλεις εσύ και οι συμμαθητές σου θα βάλουμε εικόνες στο παραμύθι.
  • Άκουσε το

 

Φτιάξε ένα αηδόνι από χαρτί

Μπορείς αν θέλεις να φτιάξεις  πολύ εύκολα ένα μικρό αηδονάκι. Θα χρειαστείς μολύβι, ψαλίδι, χαρτί, κόλλα, ξυλομπογιά κι ένα μικρό ποτήρι για να σχηματίσεις τον κύκλο. Δες τις εικόνες.

 

 

 

Με την αγάπη μου,

κυρία Κάλη

 

 

Αγαπητοί γονείς,

Ευχαριστώ  πολύ για την συνεργασία.

 Ήθελα σήμερα να στείλω στους μαθητές μου ένα παραμύθι όπως θα τους το διάβαζα αν ήμασταν στο σχολείο.

Τα παιδιά σήμερα έχουν συνηθίσει να βλέπουν πάρα πολλές εικόνες οι οποίες εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα, ειδικά στις οθόνες.

Το ζητούμενο σε αυτή την δραστηριότητα είναι να συγκεντρωθούν μέσω της ακοής για 9 λεπτά και να κατανοήσουν μια ιστορία. 

Μπορείτε να στέλνετε τις ζωγραφιές και τα νέα σας στο mail: 46nipath@gmail.com

ή με μήνυμα στη σελίδα του σχολείου στο Facebook

11 απαντήσεις μέχρι τώρα




11 σχόλια προς “Ένα είναι το αηδόνι που γλυκά λαλεί”

  1.   Νίκη Κοκκινοπλίτηστο 29 Απρ 2020 στις 09:16

    Συγχαρητήρια για την αφήγηση!!!