Νοέ 22 2016

Το έθιμο της Περπερούνας. Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σχολείο Παιχνιδιού 21.11.2016

Πως φυτρώνουν οι σπόροι; τι χρειάζεται ένα φυτό για να μεγαλώσει; Πως από το σιτάρι φτάνουμε στο ψωμί; Έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες ψωμί; Από ποια αρχαία θεά πήραν το όνομά τους τα Δημητριακά; Τι σπόρους φυτεύουν στην ύπαιθρο οι γεωργοί το Φθινόπωρο;

Εμείς μπορούμε να φυτέψουμε σπόρους; Ας δοκιμάσουμε! Τα φασόλια και φακές μας φύτρωσαν ήδη. Κάθε πρωί παρατηρούμε πόσο γρήγορα μεγαλώνουν.

Αυτά κι άλλα πολλά μας απασχολούν τις τελευταίες μέρες.

46nipath_sxoleio_paixnidiou_2

Η επίσκεψη μας στο Σχολείο Παιχνιδιού και η γνωριμία μας με το έθιμο της Περπερούνας μέσα από παιχνίδια ρόλων και διάφορα οπτικοακουστικά ερεθίσματα, εμπλούτισε ευχάριστα τις γνώσεις μας  και μας έδωσε την ευκαιρία να «ασκηθούμε» στη συνεργασία, την έκφραση και την δημιουργικότητα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον έκτος του Νηπιαγωγείου.

46nipath_sxoleio-paixnidiou_9

46nipath_sxoleio-paixnidiou_3

 

46nipath_sxoleio-paixnidiou_4

 

46nipath_sxoleio-paixnidiou_5

Η δράση συνεχίστηκε και σήμερα στο σχολείο. Βλέποντας το πρωί την Περπερούνα μας (την κούκλα που πήραμε μαζί μας φεύγοντας από το Σχολείο Παιχνιδιού) τα παιδιά αυθόρμητα την πήραν κι άρχισαν να τραγουδούν.

Έτσι μαζέψαμε φθινοπωρινά φύλλα από την αυλή και της φτιάξαμε ένα στέμμα, της βάλαμε μαλλιά και στολίσαμε το φόρεμα της με κορδέλες και ζωγραφιές.

46nipath_perperouna2

46nipath_perperouna3

 

46nipath_perperouna4

 

46nipath_perperouna5

 

46nipath_perperouna7

 

10 Σχόλια
Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.