ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Αγαπητοί Γονείς

Καταλαβαίνω την αγωνία σας καθώς τα παιδιά σας ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν το Δημοτικό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου αν τελικά τα δημοτικά δεν ανοίξουν όλοι οι μαθητές, θα βαθμολογηθούν βάσει των επιδόσεών τους στη σχολική τάξη και θα αναπληρώσουν την ύλη την επόμενη χρονιά, όπου κρίνεται απαραίτητο, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Όπως γνωρίζεται η διαδικασία γίνεται αυτόματα καθώς τα απαραίτητα δικαιολογητικά στέλνονται από το Σχολείο στα Γυμνάσια που υπάγονται οι μαθητές με βάση την Διεύθυνση που έχετε δηλώσει στην υπεύθυνη δήλωση στην αρχή του σχολικού έτους μετά το τέλος των μαθημάτων.

Τα όρια έχουν αλλάξει από το 2017 και μπορείτε να δείτε που υπάγεστε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1MuKMhoxgcDRA8J2_vTTVYVjJvm7_-ZEP&ll=35.31905190769329%2C25.113589625133727&z=15

9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Δειλινά, τηλ. 2810-251434): Η περιοχή που περικλείεται από τις παρακάτω οδούς:

Χριστομιχάλη Ξυλούρη – 62 Μαρτύρων – Λεβήνου – Ιφιγένειας – Βάρνης – Ανδρέα Παπανδρέου – Ονίθέ -Μπογιατζίδου – ρέμα στα όρια αδιεξόδων Ευάνθους, Λάππα, Παππά, Παπαφλέσσα, Μαυρομιχάλη Πετρόμπεη – Μνησικλή – Μενελάου Ξυλούρη – Μιχαήλ Κουρμούλη — Διονυσιάδων – φλαμπουριάρη έως όρια πρ. κοινότητας Βασιλειών – όρια πρ. κοινότητας Αγίου Σύλλα – όρια πρ. κοινότητας Αγίου Μύρωνα -όρια πρ. κοινότητας Σταυρακίων-περιοχή φοινικιάς (συνολικά) – Μάνου Κατράκη (μονοί αριθμοί)- Αγίου Ιωάννη Χωστού

– Χριστομιχάλη Ξυλούρη.

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Μενελάου 4-6, Γιόφυρο, τηλ. 2810-252418): Η περιοχή που περικλείεται από τις παρακάτω οδούς:

Ελευθερίου Βενιζέλου – 62 Μαρτύρων – Χριστομιχάλη Ξυλούρη ( ζυγοί αριθμοί)- Αγίου Ιωάννη Χωστού – Μάνου Κατράκη- όρια δημοτικού διαμερίσματος Σταυρακίων – Βόρεια όρια δημ. διαμερίσματος Βουτών – δυτικά opLa δημ. διαμερίσματος Καλεσών – όρια δημοτικού διαμερίσματος Γαζίου – Αγίας Παρασκευής – Παπαγιάννη Σκουλά – Στεφανογιάννη – Μάλεμε – Κουντουριώτη – Γρηγορίου Λαμπράκη – Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο καθορισμός των ορίων γίνεται από την Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηρακλείου και είναι δεσμευτικά για τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων.

ΕΞΕΑΙΡΕΣΕΙΣ.

  • Αδέρφια μαθητών που ήδη φοιτούν σε διαφορετικό Γυμνάσιο από το Γυμνάσιο κατοικίας. Παρακαλώ να προσκομίσετε βεβαίωση φοίτησης όταν λειτουργήσουν τα Γυμνάσια από 18 Μαΐου.
  • Παιδιά τα οποία έχουν αλλάξει κατοικία προσκομίζοντας το Ε1 ή λογαριασμό ΔΕΗ στο οποίο να αναγράφεται το όνομα των γονέων. Στην περίπτωση αυτή

είναι απαραίτητη  και η συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης.

Εισαγωγή  μαθητών στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021, οι γονείς κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους.

http://gym-mous-irakl.ira.sch.gr/temp/

Στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων). Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής τους.

https://www.art-school.gr/category/anakoinoseis/

Για τα Πειραματικά Γυμνάσια.

Δεν έχει έρθει καμία εγκύκλιο. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που είναι για ψήφιση , θα λειτουργήσουν Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια.

Στα Πειραματικά Γυμνάσια η εισαγωγή θα γίνεται κλήρωση ενώ στα Πρότυπα μετά από εξετάσεις. Το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου έχει χαρακτηριστεί από το Σχέδιο Νόμου ως Πρότυπο. Για ότι νεότερο υπάρχει θα σας ενημερώσω άμεσα.

Για απορίες ή τυχόν διευκρινήσεις θα μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο την Δευτέρα και την Παρασκευή από 10 -12 π.μ.  Επίσης με φυσική παρουσία φορώντας απαραίτητα  μάσκα και γάντια για να διαφυλάξουμε τον χώρο του Σχολείου.

Ο  Διευθυντής

Ντρουμπογιάννης Χρήστος

Αφήστε μια απάντηση