Επιστροφή στο Σχολείο!!! 

Αγαπητοί Γονείς.

Επιστροφή στο Σχολείο!!!

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους και όλες, σε μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά που ξεκινά.

Μια ακόμα σχολική χρονιά είναι στο ξεκίνημά της. Μια χρονιά που ξεκινάει όπως και πέρυσι με ανησυχία και καταστάσεις πρωτόγνωρες για όλη την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ανασφάλεια και άγχος αλλά επίσης είμαστε σίγουροι ότι αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί με υπομονή και αισιοδοξία όλα θα ξεπεραστούν και σύντομα θα γυρίσουμε όλοι στην ζωή και την καθημερινότητα όπως την ξέραμε πριν την εμφάνιση της πανδημίας.

Την Δευτέρα οι μαθητές θα έρθουν κανονικά στις 8.15 φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και θα πάνε κατευθείαν στις τάξεις τους.

Σας επισυνάπτω σχεδιάγραμμα των τμημάτων καθώς και τα ονόματα των δασκάλων των τμημάτων.

Οι μαθητές πρέπει να έχουν κάνει υποχρεωτικά self test την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και πρέπει να το επιδείξουν κατά την είσοδό τους στο σχολείο. Το αποτέλεσμα δηλώνετε στην παρακάτω διεύθυνση:

https://covid19-self-test.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD2&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD2/ui-form/create&

και στην συνέχεια τυπώνετε την κάρτα.

Διαφορετικά θα συμπληρώσετε το έντυπο που σας επισυνάπτουμε ή μόνο για την Δευτέρα μπορεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία σε μια απλή κόλα. Απαραίτητα πρέπει να έχετε υπογράψει.

Στους μαθητές που δεν θα προσκομίσουν την κάρτα αρνητικού τεστ του μαθητή δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα τμήματα.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος παρακαλώ να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά άμεσα.

Εκεί θα παραλάβουν τα βιβλία τους και για αυτό λόγο πρέπει να κρατάνε και τις τσάντες τους. Επίσης θα παραλάβουν το πρωτόκολλο λειτουργίας του σχολείου, και την υπεύθυνη δήλωση επικαιροποίησης των στοιχείων του μαθητή που πρέπει να την επιστρέψετε άμεσα. Γράφετε με ευκρινή τρόπο τα email σας γιατί θα είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας.

Οι μαθητές θα είναι χωρίς την συνοδεία των γονέων. Εξαίρεση αποτελούν οι γονείς των παιδιών της πρώτης τάξης που θα συνοδεύουν τους νέους μαθητές (ένας γονέας) φορώντας μάσκα και τηρώντας την απόσταση του 1,5 μέτρου στο χώρο της αυλής που θα υποδείξουν οι εφημερεύοντες.

Προτείνεται στους γονείς της πρώτης που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να έχουν κάνει self test.

Ο αγιασμός θα γίνει στην αυλή του σχολείου στις 8.30 το πρωί παρουσία των μαθητών και των γονέων της πρώτης τάξης και αντιπροσωπείας μαθητών του σχολείου σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. Στην συνέχεια ο ιερέας θα ευλογήσει τις τάξεις.

Θα ακολουθήσει ο διαμοιρασμός των μαθητών της Α’ τάξης στα τμήματα.

Οι μαθητές θα σχολάσουν 9.45 π.μ. Παρακαλούμε όταν θα έρθετε να παραλάβετε τα παιδιά σας να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας και να έχετε υπομονή. Δεν θα περνάτε τις κόκκινες γραμμές που έχουμε κάνει. Λόγω των περιοριστικών μέτρων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Από την ανατολική πόρτα θα φεύγουν οι μαθητές από Δ έως Στ τάξη. Από την δυτική πόρτα οι μαθητές από Β και Γ τάξη. Οι μαθητές της Α τάξης θα φεύγουν από την δυτική πόρτα που είναι μόνο για τους μαθητές της Α΄τάξης. Μην παρκάρετε έξω από το σχολείο και δημιουργείται συνωστισμός.

Η μεταφορά των μαθητών θα γίνει κανονικά με τα λεωφορεία. Η χρήση μάσκας στα λεωφορεία είναι υποχρεωτική.

Την Τρίτη τα παιδιά θα σχολάσουν 12.30 ενώ από την Τετάρτη τα παιδιά θα σχολάνε 1.15 και θα λειτουργεί το Ολοήμερο κανονικά.

Αγαπητοί γονείς. Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Επίσης σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του. Ως Διευθυντής είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω την υπουργική απόφαση για να διασφαλίσω την υγεία των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Οποιαδήποτε άλλη άποψη προκαλεί σύγχυση, δημιουργεί άγχος στα παιδιά και τους στερεί την χαρά της σχολικής τάξης και των συμμαθητών του. Ο καθένας μπορεί να έχει την δικιά του άποψη, όμως δεν πρέπει να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στο σχολείο, δημιουργώντας εντάσεις. Σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών και του προσωπικού του σχολείου έχουν εμβολιαστεί. Είναι πράξη κοινωνικής ευθύνης.

Σε μια περίοδο που έχουμε έξαρση των κρουσμάτων ιδιαίτερα μεταξύ παιδιών και του αριθμού των δια σωληνωμένων η εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα μας. Οποιαδήποτε προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές με την χρήση μάσκας θα τα αντιμετωπίσουμε με παιδαγωγικό τρόπο διασφαλίζοντας τα παιδιά. Άλλωστε και για τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς δεν είναι εύκολο να κάνουν μάθημα φορώντας την μάσκα.

Παρακαλώ τα κάνετε τα self test στα παιδιά σας καθώς αποτελεί μέτρο προστασίας του σχολείου. Πιστεύουμε στην δική σας υπευθυνότητα. Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Θέλουμε τα παιδιά δίπλα μας.

Και αυτή τη σχολική χρονιά είναι απαραίτητο να είμαστε Συνοδοιπόροι.

Σε αυτό το πλαίσιο, εύχομαι, σε όλους και όλες, να είναι η χρονιά 2021-2022, δημιουργική, αξιόλογη και αποτελεσματική, τόσο σε σχολικό όσο και σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε με τη διεύθυνση του Σχολείου τηλεφωνικά (2810250330) ή μέσω emaill (45dimiraklira@gmail.com).

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ντρουμπογιάννης Χρήστος.

 

ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

Α1 ΠΑΧΥΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Α2 ΜΑΥΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

Α3 ΚΑΜΠΙΤΑΚΗ ΗΛΕΚΤΡΑ

Β1 ΠΟΛΕΝΗ ΜΑΡΙΑ

Β2 ΝΥΚΤΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Β3 ΦΛΩΡΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

Γ1 ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Γ2 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Δ1 ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗ ΕΛΕΝΗ

Δ2 ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δ3 ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ

Ε1 ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ε2 ΜΕΝΤΖΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Ε3 ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΣΤ1 ΑΡΑΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΤ2 ΦΟΥΡΝΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΣΤ3 ΜΑΡΓΕΤΑ ΑΜΑΛΙΑ

ΣΤ4 ΔΑΒΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 

Α1 ΑΙΘΟΥΣΑ 7 ΙΣΟΓΕΙΟ

Α2 ΑΙΘΟΥΣΑ 8 ΙΣΟΓΕΙΟ

Α3 ΑΙΘΟΥΣΑ 4 ΙΣΟΓΕΙΟ

Β1 ΑΙΘΟΥΣΑ 12 Α΄ ΟΡΟΦΟΣ

Β2 ΑΙΘΟΥΣΑ 13 Α΄ ΟΡΟΦΟΣ

Β3 ΑΙΘΟΥΣΑ 14 Α΄ ΟΡΟΦΟΣ

Γ1 ΑΙΘΟΥΣΑ 9 Α΄ ΟΡΟΦΟΣ

Γ2 ΑΙΘΟΥΣΑ 10 Α΄ ΟΡΟΦΟΣ

Δ1 ΑΙΘΟΥΣΑ 6 ΙΣΟΓΕΙΟ

Δ2 ΑΙΘΟΥΣΑ 16 Α΄ ΟΡΟΦΟΣ

Δ3 ΑΙΘΟΥΣΑ 15 Α΄ ΟΡΟΦΟΣ

Ε1 ΑΙΘΟΥΣΑ 1 ΙΣΟΓΕΙΟ

Ε2 ΑΙΘΟΥΣΑ 17 Α΄ ΟΡΟΦΟΣ

Ε3 ΑΙΘΟΥΣΑ 18 Α΄ ΟΡΟΦΟΣ

ΣΤ1 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 ΙΣΟΓΕΙΟ

ΣΤ2 ΑΙΘΟΥΣΑ 11 Α΄ ΟΡΟΦΟΣ

ΣΤ3 ΑΙΘΟΥΣΑ 5 ΙΣΟΓΕΙΟ

ΣΤ4 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 ΙΣΟΓΕΙΟ

Αφήστε μια απάντηση