Γραμμές και σχήματα …στα πασχαλινά μας αυγά!!

Παιδιά  γεια σας !!

Σήμερα έχουμε ζωγραφική!! Θα χρειαστούμε χαρτιά, μαρκαδόρους, δύο ζάρια, όρεξη και φαντασία!!

Θα ξεκινήσουμε όμως με μία επανάληψη!! Ναι κάνουμε και εμείς στο νηπιαγωγείο επανάληψη! Θα θυμηθούμε όλοι τον Ελμέρ! Και στις δύο τάξεις το είχαμε διαβάσει αυτό το παραμύθι! Κι αν κάποιος έλειπε τότε δεν πειράζει … θα δούμε βίντεο και θα το θυμηθούμε..

Δεν θα ξανακάνουμε επεξεργασία του παραμυθιού: δηλαδή να πούμε ποιος είναι ο ήρωας, πού έγινε, και δεν θα το αναδιηγηθούμε  μαζί.

Σήμερα θα θυμηθούμε πως στολίστηκαν τα κουστούμια που φορούσαν οι ελέφαντες στη γιορτή του Ελμερ.

  • Με καρδούλες
  • Με βούλες
  • Με αστεράκια
  • Με γραμμές ίσιες
  • Με γραμμές ζικ – ζακ (τεθλασμένες τις λένε οι μεγάλοι)
  • Με γραμμές καμπύλες (σαν το κύμα τις λέμε εμείς)

Ωραία λοιπόν … πάρτε έξι χαρτάκια μικρά να τις γράψουμε – μια σε κάθε χαρτάκι. Στη συνέχεια ψάχνουμε στο σπίτι να βρούμε δυο κουτάκια σε σχήμα ζαριού (κύβο το λένε οι μεγάλοι). Κολλάμε σε κάθε πλευρά τους ενός κουτιού ένα χαρτάκι από αυτά που ζωγραφίσαμε. Στο άλλο κουτί ζωγραφίζουμε την καθεμία του πλευρά με διαφορετικό χρώμα … και τα ζάρια μου είναι έτοιμα!!

Αν δεν βρίσκουμε κουτιά να φτιάξουμε ζάρια … κανένα πρόβλημα!! Έχουμε σχέδιο Β (κι αυτό το λένε οι μεγάλοι, μάλιστα το λένε στα αγγλικά plan B). Η ιδέα δεν είναι δική μας αλλά την βρήκαμε στο υλικό που μας προώθησε η συντονίστριά μας κ. Κατερίνα Καζέλα και την ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτό! Μπορείτε και εσείς να το δείτε!



Λήψη αρχείου

Αρκετά με τις οδηγίες πάμε να ζωγραφίσουμε!

Και τι θα ζωγραφίσουμε τώρα που το Πάσχα πλησιάζει?

Μα! τα δικά σας πασχαλινά αυγά … σχεδιάζοντας τις γραμμές και τα σχήματα που θα τύχετε στο πρώτο ζάρι και με το χρώμα που θα τύχετε στο ζάρι των χρωμάτων!! Κι δεν το καταλάβατε δεν πειράζει … ζωγραφίστε τα αυγά σας με οποίον τόπο θέλετε!!

Μπορείτε να διακοσμήσετε το αυγό σας, κολλώντας πάνω στις γραμμές ή ανάμεσά τους, πούλιες, χάντρες, κουμπιά, χαρτάκια, ζυμαρικά, όσπρια ή οτιδήποτε άλλο θέλετε.

Μπορείτε επίσης να το διακοσμήσετε με έναν άλλο… δικό σας τρόπο.

Είστε τόσο μα τόσο δημιουργικά παιδιά!!!!!!!!

Περιμένουμε τα έργα σας!!

Καλή Διασκέδαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *