Η καλή μας αγελάδα… με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζώων.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων την προηγούμενη Παρασκευή 4 Οκτώβρη το πρόγραμμα μας αυτήν την εβδομάδα είχε θέμα τα ζώα που ζουν κοντά μας.. όπως η γάτα κι ο σκύλος που ζουν μέσα στο σπίτι μας με την οικογένειά μας …αλλά και την καλή μας  αγελάδα  με τους αγαπημένους φίλους της (άλογα, κατσίκες, πρόβατα και άλλα).

 

Την καλή μας αγελάδα την έφερε στην τάξη μας ο Μπάρμπα – Γιώργος , ο θείος του Καραγκιόζη. Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα όταν ήρθε  στην τάξη μας. Μας συστήθηκε με την ιδιαίτερη προφορά του και με πολύ ενθουσιασμό μας μίλησε για το πώς τα περνάει στο χωριό του. Μας είπε ότι έχει λογής – λογής ζώα στο αγρόκτημα του. Η δουλειά του είναι δύσκολη … αλλά τα καταφέρνει μια χαρά με όλα τα κατοικίδια του ζώα .. με όλα εκτός από την αγελάδα!

 Προσφερθήκαμε να τον βοηθήσουμε… να μας φέρει στην τάξη μας την αγελάδα και να δούμε τι συμβαίνει…

 

Τρίτη πρωί ..στην τάξη μας η αγελάδα… μα δεν ήταν μια αγελάδα σαν όλες τις άλλες ..ήταν μια αγελάδα χωρίς ουρά.. μια αγελάδα αναποφάσιστη ..που δεν ήξερε ποια ουρά τις ταιριάζει!

 

 

Αποφασίσαμε να τις βρούμε μια ουρά που να τις ταιριάζει …κι αφού παίξαμε αρκετά και μάθαμε το τραγούδι ..προσπαθήσαμε να της βάλουμε ουρά με κλειστά μάτια… (παραλλαγή από το παιχνίδι «η ουρά του γαιδάρου» δείτε στον παρακάτω σύνδεσμοhttp://gym-karpen.eyr.sch.gr/peribalodiki/ag_igias_06_07_traditional_games/traditional.htm )

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνέχεια χαλαρώσαμε με το πασίγνωστο σε μας και σε όλους τραγουδάκι «Η καλή μας αγελάδα» και θυμηθήκαμε τι μας προσφέρουν τα ζώα (προϊόντα, βοήθεια – κυρίως στα παλιά τα χρόνια, συντροφιά και αφοσίωση αλλά και αθλητισμό και ψυχαγωγία).

 

Γράψαμε τη λέξη αγελάδα, βρήκαμε πόσες φωνούλες – συλλαβές έχει και από πόσα γράμματα αποτελείται …όλα στην παρεούλα …όλοι μαζί και στο τέλος στο χαρτί.

 

 Χωρίς τίτλο

Συνεχίσαμε με παιχνίδια όπως  παντομίμα, «Σκυλάκι βρες το σπιτάκι σου» (παραλλαγή από τις μουσικές καρέκλες), ιπποδρομίες (σε επιτραπέζιο παιχνίδι) αλλά και με το τραγούδι «Ποια ουρά μου ταιριάζει» : τα αγόρια είχαν μαύρες βούλες και τα κορίτσια κόκκινες καρδούλες.. ακούγαμε το τραγούδι κι όταν έλεγε μια ουρά με μαύρες βούλες σηκώνονταν τα αγόρια κι όταν έλεγε κόκκινες καρδούλες τα κορίτσια αντίστοιχα.. πολύ μας άρεσε!

 

Στο τέλος μας είπε η κυρία μας για μια έκθεση με αγελάδες που έγινε στην Αθήνα πριν λίγα χρόνια .. να δεις πως την λέγανε; …δύσκολο…  δεν μας βοηθάει η μνήμη μας ..όμως έμπνευση μας έδωσε…και ακούσαμε για δεύτερη φορά για τα μοτίβα!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Κι έτσι η βδομάδα έφτασε στο τέλος της. Σήμερα κάναμε άσκηση σεισμού.. μα  ο Μπάρμπα – Γιώργος είχε φύγει ήδη… γιατί κάποια πουλιά, κάποια θυμωμένα πουλιά εισέβαλαν στην αποθήκη του …

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τέλος σας προτείνουμε να δείτε το παρακάτω βόντεο με μιαν άλλη αγελάδα … κι αν έχετε χρόνο να παίξετε το παιχνίδι με τις ουρές.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

 

 

1 σχόλιο στο “Η καλή μας αγελάδα… με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζώων.

  1. ουουουου!! τι τέλειες ουρές! cow parade, φίλη μου, η παρέλαση που έγινε στην Αθήνα το 2006!! φοβερή έμπνευση εκείνη και η δική σου! κάτι θα εμπνευστώ και εγώ! καλό ΣΚ!

Αφήστε μια απάντηση