“Ο μικρός λύκος πάει στην πρώτη δημοτικού”

Ο Λύκος πάει σχολείο ήταν η αφορμή για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μετάβασης στην Α Δημοτικού.

 

Με μια μικρή διασκευή ..
Με μια μικρή διασκευή ..

“Ο μικρός λύκος θέλει να μάθει να διαβάζει και να γράφει αλλά στο δάσος δεν έχουν σχολείο κι έτσι αποφασίζει να πάει στο σχολείο των προβάτων. Αρχικά, δε γίνεται δεκτός, έτσι αναγκάζεται να πει ψέματα και να μεταμφιεστεί σε πρόβατο. Στο σχολείο στην αρχή τα βρήκε δύσκολα αλλά τελικά προσαρμόστηκε, έμαθε να γράφει και να διαβάζει αλλά έμαθε ακόμα να κάνει φίλους και να παίζει πολλά παιχνίδια …ώσπου μια μέρα έφτασε στο σχολείο ένας οδοντογιατρός … κι ο μικρός λύκος γυρνάει ξανά στο δάσος αφήνοντας το παρακάτω γράμμα στους συμμαθητές και τον δάσκαλό του”

 1

 

Συζητήσαμε με αφορμή το βιβλίο, προβληματιστήκαμε και σήμερα το πρωί μας περίμενε μια έκπληξη. Ένας – ένας οι μαθητές του Α1 μας πήραν απ το χέρι  έναν – έναν και μας πήγαν στην τάξη τους. Καθίσαμε μαζί σε ζευγαράκια  στα θρανία (που δεν ήταν στην άκρη, όπως στις απόκριες) είπαμε καλημέρα και μας μίλησε η κυρία Κωνσταντίνα. Μας ρώτησε πως νιώθουμε και στη συνέχεια ζήτησε από τους μαθητές της να θυμηθούν πως ένιωθαν εκείνοι την πρώτη μέρα και πως νιώθουν σήμερα … για να μην τα πολυλογούμε είπαμε πολλά για το πως νιώθουμε και τι προσδοκούμε.

Συγκρίναμε τις δυο τάξεις – αίθουσες, σχολιάσαμε τις ζωγραφιές και έναν γεωφυσικό χάρτη που είχαν στο ταμπλό. Ευκαιρία βρήκαμε να μιλήσουμε για τις διακοπές και το καλοκαίρι..

Στο τέλος είπαμε τραγούδια και αποφασίσαμε να βγούμε διάλειμμα μαζί. Στην αυλή παίξαμε μουσικοκινητικά παιχνίδια, σκυταλοδρομία σε 4 ομάδες γιατί ήμασταν πάρα πολλοί και διασκευάσαμε το παραδοσιακό παιχνίδι “Αλάτι ψηλό” σε

“Αλάτι ψηλό, αλάτι χοντρό,

μεγάλωσα και πάω στο Δημοτικό.

Μολύβια δε μου πήρε να πάω στο σχολείο

κι αν δε μου πάρει θα στενοχωρηθώ”

Στη συνέχεια μπήκαμε στην τάξη μας και χαρούμενοι πια .. ζωγραφίσαμε …

το νηπιαγωγείο που αφήνουμε και το δημοτικό που μας περιμένει…

20 

 

2 σχόλιαστο ““Ο μικρός λύκος πάει στην πρώτη δημοτικού”

  1. Και ναι λοιπόν τα μικρά μας “Λυκάκια” πάνε σχολείο! Δε νομίζω όμως ότι θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα στην Α΄ Δημοτικού γιατί τα “Λυκάκια” της κυρίας Ελένης είναι σχεδόν έτοιμα γι’ αυτή τη μετάβαση!!!! Μπορούμε να το δούμε στο φάκελο που πήραμε από το σχολείο με όλες τις δραστηριότητες των παιδιών αλλά φαντάζομαι κι ο καθένας μπορεί εύκολα να δεί τη διαφορά στο παιδί του. Ευχαριστούμε πολύ πολύ κυρία Ελένη, να είστε πάντα γερή και να προσφέρετε τόσα πράγματα στα μικρά μας ζουζούνια, αλλά να πούμε και ένα μεγάλο μπράβο στα μικρά μας για όλες τους τις προσπάθειες και το όμορφο αποτέλεσμα!!!!
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *